Utorak 13.12.2016.
02:00
Đ. Barović - Vesti

Presuda Mladiću je presuda i Srpskoj

www.mc.rs
Anja Filimonova

- Zapadni igrači presudom Mladiću postavljaju bombu na budućnost srpskog naroda. Istovremeno, ovaj proces će zapravo samo zacementirati ratna dostignuća ne samo muslimana, već i Hrvata i Albanaca - ističe Filimonova.

Ona smatra da će presuda Mladiću, ali i konačna presuda Karadžiću predstavljati jasnu polugu u podrivanju postojanja RS, ali i Srbije.

Lečenje u Rusiji

Filimonova sumnja da bi, i pored narušenog zdravlja i napora Rusije, general Mladić ipak mogao da bude prebačen na lečenje u ovu zemlju.

- Napori da Mladić bude prebačen u Rusiju nisu novost i traju već niz godina. Ali, ceo projekat suđenja Mladiću je previše bitan za antisrpske faktore da bi oni tek tako to dozvolili - navodi ona.

- Van svake sumnje ove presude će biti iskorišćene višestruko, ali će biti osnov za dalje razbijanje srpskog korpusa na Balkanu. Istovremeno, u pravnom smislu, to će biti podloga za početak sledeće faze - destruktivnog antisrpskog rada za različite i mnogobrojne evropske institucije. Ona smatra da nije realno očekivati da u budućnosti dođe do revizije ovih, ali i mnogih drugih haških presuda.

- Haški sud je samo paravan njegovih naredbodavaca, a da bi došlo do revizije presuda potrebna je ozbiljna politička volja. Toga nema, ali se treba nadati da će srpski lideri u budućnosti prestati da budu najslabije karika u sprovođenju nacionalnih interesa - naglašava Filimonova.

2024 © - Vesti online