Ponedeljak 12.12.2016.
08:48 >> 14:16h
Tanjug, Vestionline

Lavrov stigao u Srbiju: Dočekao ga Dačić

Tanjug
Stiže u Srbiju: Sergej Lavrov

Lavrova je po dolasku u Beograd na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao prvi potpredsednik vlade i šef diplomatije Ivica Dačić.

Tanjug
Dačić, Lavrov i ambasadori

Dočeku Sergeja Lavrova pored Ivice Dačića prisustvovali su i ambasadori Rusije u Beogradu i Srbije u Moskvi Aleksandar Čepurin i Slavenko Terzić.

Sergej Lavrov se potom sastao sa premijerom Aleksandrom Vučićem. Premijer je poželeo Lavrovu dobrodošlicu na ruskom jeziku.

Lavrov preneo Vučiću pozdrav od predsednika Vladimira Putina.

- Cenimo Vaš napor za razvoj odnosa sa Rusijom i cenimo sve što radite za našu međudržavnu saradnju - rekao je Lavrov Vučiću.

Tanjug
Na sastanku sa Lavrovim

Sastanku Vučića i Lavrova prisustvuju i ministri Ivica Dačić, Zoran Đorđević i Nebojša Stefanović, ruski ambasador Aleksandar Čepurin, ambasador Srbije u Moskvi Slavenko Terzić i članovi ruske delegacije.

Posle premijera, Lavrov se sastao i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem koji mu uručioOrden srpske zastave prvog stepena.

Lavrov će u utorak prisustvovati sastanku Saveta ministara Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju.

Očekuje se da će Lavrov sa zvaničnicima Srbije razgovarati pre svega o bilateralnim odnosima ali i razmeniti mišljenje o regionalnim pitanjima i globalnoj situaciji u svetu.

Na prvom mestu se očekuju sastanci sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Nakon razgovora sa Nikolićem i Vučićem, Lavrov i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin položiće vence na groblje Oslobodilaca Beograda, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Lavrov će se popodne u Palati Srbije sastati sa Dačićem posle čega su predviđene izjave za medije dvojice ministara, navodi se u saopštenju.

Šef ruske diplomatije će u utorak prisustvovati ministarskom sastanku Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju kojoj Srbija predsedava, na kome će biti predstavnici 12 zemalja, kao i pet ministara spoljnih poslova.

2024 © - Vesti online