Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 27.11.2016.
16:22
Tanjug, Politika, Sputnjik A

Stiže nam jedan od najmoćnijih političara: Ovo niste znali o Sergeju Lavrovu

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov boraviće 12. i 13. decembra u Beogradu, gde će razgovarati sa srpskim državnim vrhom, izjavio je ambasador Rusije Aleksandar Čepurin.

Reuters
Pozdrav Srbiji: Seregej Lavrov

Kako je rekao, Lavrov će se susresti sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Aleksandrom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Prema rečima Čepurina, razgovori će se voditi o aktuelnim svetskim procesima, kao i o situaciji u regionu.

O detinjstvu...

Lavrov je rekao da ga roditelji nikada nisu strogo kažnjavali kada bi nešto pogrešio. Na pitanje šta bi pisao u pismu koje bi uputio sebi kao detetu on je rekao: "Sergej, imaćeš zanimljiv život pred sobom".

O spavanju i jelu...

Jednom su ga novinari pitali kako uspeva da spava dovoljno s obzirom da ima mnogo obaveza i skoro svakodnevne poslovne letove.

"Spavam noću. Trudim se da živim u vremenskoj zoni zemlje koju posećujem", rekao je Lavrov.

A o hrani je rekao sledeće:

"Ako si u zemlji sa autentičnom hranom, moraš da probaš nacionalna jela, bez obzira da li si u Kini ili Jpanu, Italiji, Mađarskoj. Kraće rečeno - mogu da jedem sve."

Reuters
Nasmejan neki čovek

O talentu za poeziju...

Sergej Lavrov je autor himne za Moskovski državni institut međunarodnih odnosa. Pre nego što je posato ministar veoma je voleo poeziju i pisao je pesme prijateljima za rođendan i druge prilike. Ipak, kada je preuzeo visoku državnu funkciju morao je da se odrekne hobija.

"Očigledno imam sada manje vremena", rekao je Lavrov.

O omiljenom sportu...

Ruski ministar spoljnih poslova najviše voli fudbal i kajak. I on sam posebno voli da zaigra fudbal. Navijač je "Spartaka" iz Moskve. Umeo je i da komentariše utakmice ali i da javno iznese stav o tome ko bi bio najbolji trener.

O pušenju...

Lavrov je poznat kao strastveni pušač. Dok je bio predstavnik Rusije u SB UN suprotstavio se tadašnjem generalnom sekretaru Kofiju Ananu koji je zabranio pušenje u zgradi UN. Lavrov je tada kazao da ta zgrada pripada svim zemljama i da se Kofi Anan ne može ponašati kao gazda.

O izborima u SAD...

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov “slikovito“ je opisao šta misli o kampanji za predsedničke izbore u SAD.

On je gostujući na CNN u emisiji čuvene novinarke Kristijan Amanpur bio upitan šta misli o “Pussy riot“ momentu Donalda Trampa u kampanji, s obzirom na to da se ruski establišment u prošlosti suočavao s tim pokretom.

“Engleski nije moj maternji jezik, ne znam kako da kažem, ne znam kako ću zvučati, da li će biti pristojno, ali ima mnogo pi*aka oko vaše predsedničke kampanje, na obe strane, tako da to ne bih komentarisao“, rekao je Lavrov.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.11.2016. 06:47
Nisu valjda rusofilski eksperti vec ZABORAVILI da je bilo planirana poseta PREMIJERA Rusije Dmitri Medvedeva Srbiji u OKTOBRU ove godine . Do posete NIJE doslo i zato ova kompenzacija nizeg diplomatskog ranga . (tesko se Rusi kane da posete "bratsku" Srbiju - nesto su na globalnom planu "zapusteni" i ignorisani te ne moze da im posluzimo za potkusurivanje sa Velikim Zapadom) .
Ponedeljak 28.11.2016. 07:00
Ovaj dolazi da nas posvadja sa komsijama i celim Balkanom !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online