Subota 10.12.2016.
17:47
Vestionline

EP: Nemice prejake, prvi poraz Srpkinja

Reuters
Stop za motor Srbije - Kristinu Liščević

Pitanje pobednika nijednog momenta se nije postavljalo. Za razliku od prethodnih mečeva kada su odlično statovale, protiv Nemica, naše rukometašice su loše počele. Nemačka je povela 7:3 i 11:4, Srpkinje su promašile dva sedmerca na startu. U napadu nije bilo rešenja, dok je odlična na golu bila jedna od najboljih svetskih golmana Klara Voltering.

S druge strane, naši golmani koji su briljirali u prvoj fazi, sada nisu imali svoj dan, pa je poraz bio neminovan, mada ne i tragičan, jer su naše reprezentativke i dalje u poziciji da se bore za čudo, a to je polufinale.

Krajem prvog poluvremena, Srbija je stigla na samo -4, činilo se tada da možemo da uhvatimo priključak, ali na startu drugog poluvremena, Nemice su dodale gas, povele sa sedam golova razlike i tu je priča bil završena.

Veliki hendikep bilo je neigranje našeg prvog desnog beka Jelene Živković Lavko. Iskusna Marina Dmitrović nije uspela da nadomesti njen izostanak. Kada se tome doda da krila Krpež i Radosavljević nisu bila raspoložena, onda je jasno da nije moglo više.

U preostala dva meča grupe I, Srbija će igrati sa Holandijom i Francuskom.

2024 © - Vesti online