Sreda 07.12.2016.
03:00
D. Dekić - Vesti

Vučić iz straha ide na glasanje

www.mc.rs
Mogući vanredni parlamentarni izbori: Duško Radosavljević

- Normalni ljudi bi se pitali zašto tri puta na izbore za manje od pet godina, kad im Vučić priča o neverovatnim uspesima - kaže Radosavljević.

On podseća da su građani Srbije u najskupljem periodu stalnih izbora, a da Vlada četiri godine unazad u gotovo istom sastavu učestalo slavi 100 dana. Razloge takvog Vučićevog ponašanja ovaj analitičar vidi u strahu od opozicije, dok sa druge strane, kako kaže, premijer plaši građane da će podneti ostavku ako ne pobedi njegov predsedniči kandidat.

Toma legao na rudu

Predsednik Tomislav Nikolić je rekao da je realno da se predsednički izbori održe 9. aprila, kao i da je razgovarao s Vučićem o mogućnosti da se tada održe i parlamentarni i lokalni izbori, ali da je odluka o tome na Vladi.

- On bi kandidata za predsednika po svojoj meri. Tomislav Nikolić izaziva nesigurnost, a Vučić sebe ne može da klonira pa da bude i predsednik Vlade i države - tumači Radosavljević.

Vučić, prema rečima analitičara i poslanika Đorđa Vukadinovića, puštanjem medijskih balona o izborima, malo zamajava javnost, a malo preti koalicionim partnerima.

- Nezadovoljan je što nije dovoljno ubedljivo pobedio u aprilu. Problem mu je kandidatura za predsedničke izbore jer nema poverenja u one koji se pominju kao mogući kandidati poput Zorane Mihajlović, Ivice Dačića i Tomislava Nikolića - tumači Vukadinović i dodaje da ako Vučić reši da uđe u trku za šefa države, neku od svojih marioneta bi postavio za predsednika Vlade.

2024 © - Vesti online