Petak 25.11.2016.
00:10
ruskarec.ru, Vestionline

"Nije Putin uništio međunarodno pravo 1999. godine"

Reuters
Zapad našao neprijatelja: Vladimir Putin

Autor članka traži odgovor na pitanje zašto je sve to tako. I odgovara: cilj je postignut. Neprijatelj je stvoren. I uvek se može započeti rat u kome će oni koji se bave intrigama uvek naći način da se opravdaju, a narod će im još i aplaudirati.

"Isto kao što su aplaudirali (istina, ne svi) Toniju Bleru kada je objašnjavao Britancima da se rat protiv Iraka (koji je zajedno sa posledicama odneo preko milion života) vodi u interesima Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Severne Irske. Ostaje nam samo da se čudimo odakle Zapadu moralno pravo da kritikuje Rusiju".

"U čemu je razlika između Krima i Sudeta? Obe teritorije su žrtvovane. Saveznici su dali Sudete Hitleru i tako izdali naš narod i našu državu, dok je Krim sa 90% ruskog stanovništva uskoro posle Drugog svetskog rata Hruščov poklonio Ukrajini. Teritoriju savremenog Donbasa su takođe boljševici predali Ukrajinskoj Sovjetskoj Republici. Donbas prethodno nikada nije bio u sastavu Ukrajine", navodi češki list.

"Da Krim nije postao deo Rusije, svet bi video genocid koji ukrajinske vlasti vrše nad svojim stanovništvom, rekao je Putin", podseća autor teksta i dodaje:

"Ali najvažnija je želja naroda Krima i kako je on glasao na referendumu. Ima li taj narod pravo da sam izabere s kim želi, a s kim ne želi da živi - to je najvažnije pitanje. Ko treba da mu pomaže u tome ili da ga ometa polazeći od međunarodnog prava. Vidimo i sami da međunarodno pravo od 1999. godine faktički ne funkcioniše. I to nije Putinova krivica".

2024 © - Vesti online