Petak 18.11.2016.
18:02
J. Arsenović - Vesti

Gole žene, pljuvanje i psovanje majke

Tanjug
Ponovo cirkus: Nema reda u parlamentu

Istovremeno, izrečene su opomene poslanicima opozicionog Pokreta Dosta je bilo Tatjani Macuri koja je, kako tvrdi Gojković, pljunula Rističevića, kao i Nenadu Božiću, jer je navodno psovao majku Rističeviću.

Okidač je bio kada je bivši učesnik rijalitija Marijan Rističević, govoreći o nasilju nad ženama, pred kamerama pokazivao fotografije sa proslave sindikata pravosudnih organa koju su, kako je rekao, organizovali predstavnici bivše vlasti, a na kojoj je hrana služena na nagim "ohlađenim ženama da se hrana ne bi kvarila". Takođe je pokazao fotografiju na kojoj se vidi lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac na nekoj proslavi dok žena u njegovom prisustvu časti novcem trbušnu plesačicu.

Ustavna žalba protiv Maje

Istog dana nakon incidenta u sredu, poslanici DJB predali su ustavnu žalbu protiv predsednice i potpredsednika Skupštine Maje Gojković i Veroljuba Arsića zbog "povrede osnovnih ljudskih prava garantovanih Ustavom i sistematske diskriminacije poslanika ĐB".
Maja Gojković se posle sednice i obratila novinarima koristeći istu argumentaciju i iste fotografije s kojima je mahao lider Narodne seljačke stranke.

- Trbušna plesačica, zadevanje novca u grudnjak... Da li ovo ponižava ženski rod - upitao je Rističević, mašući fotografijom.

Poslanici DJB pitali su iz klupa predsedavajućeg kakve to veze ima sa temom i zahtevali da mu se izrekne opomena, a Rističević je nastavio: "Zašto se u grudnjak zadevaju pare robinji, a ona jadna kaže: 'Će ti igram, Šule'?"

Na to je reagovala Tatjana Macura i pitala predsedavajućeg Veroljuba Arsića zašto dozvoljava da se žene ovako omalovažavaju dok se govori o Predlogu zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

Poslanici DJB su u jednom trenutku okružili Rističevića, a u njegovu odbranu su stali naprednjaci, pa je nastala opšta vika zbog čega je privremeno prekinuta sednica.

Pljuvanje i psovku kamere nisu zabeležile pa je javnosti ostalo da veruje ili ne veruje u tvrdnje naprednjaka.

2024 © - Vesti online