Sreda 16.11.2016.
20:57
b92.net

Putin, Tramp i Le Pen: Trio koji menja svet?

Tanjug/AP
Da li su oni zaista "odabrana trojka": Marin Le Pen, Donald Tramp i Vladimir Putin

Le Penova je, inače, jedina predstavnica francuske politike koja je podržala Trampa u trci za Belu kuću. Njen Nacionalni front se oraspoložio zbog pobede Donalda Trampa, ali i zbog glasanja Britanaca o izlasku iz Evropske unije. Sada se nada pobedi na izborima sledeće godine.

- Postoji svetski pokret koji se protivi neproverenoj globalizaciji, destruktivnom ultraliberalizmu, nestanku nacionalnih država, nestanku granica - rekla je Le Penova, prenosi Rojters.

Ankete vide Le Penovu kako u aprilu naredne godine stiže do drugog kruga predsedničkih izbora, ali u samom finišu gubi od nekog "mejnstrim" kandidata.

Međutim, ankete nisu verovale ni u pobedu Donalda Trampa ili u Bregzit.

Upitana da li će ona biti sledeća koja će dokazati da ankete nisu u pravu i da li će formirati trio sa Putinom, koji je "potpalio vatru" među evropskim liderima podržavajući sirijski režim, i Trampa, koji se, kao i ona, protivi imigraciji, Le Penova je rekla da bi to bilo "dobro za mir u svetu".

- Da sam ja predsednik, Francuska bi imala dobre odnose sa Rusijom - rekla je ona.

Ona je dodala da bi ponovo uvela kontrole na granicama, a organizovala bi i referendum koji bi Francusku "iselio" iz Evropske unije.

Na njenom posteru iz predizborne kampanje predstavljena je simbolično plava ruža uz reči "Marin predsednica", a slogan kampanje je "U ime naroda".

2024 © - Vesti online