Sreda 16.11.2016.
11:37
net.hr

Hilari i Bil na krv i nož: Da je više slušala muža, možda bi pobedila?

Reuters
Eh, da je više slušala muža: Bil i Hilari Klinton

Pred sam kraj kampanje, Bil i Hilari Klinton žestoko su se posvađali jer je Hilari krivila direktora FBI Džejmska Komija za njen nagli pad u anketama.

- Bio sam sa Bilom u Litl Roku kada je krenulo urlanje preko telefona. Ona je optužila Komija da je ponovo otvorio istragu zbog njenog korišćenja privatnog email servera i tako preokrenuo njenu kampanju - rekao je jedan od najbližih saradnika bivšeg američkog predsednika, prenosi Dejli mejl.

- Bil nije prihvatao da će je Komi koštati izbora. Što se njega ticalo, sva krivica je ležala na Robiju Muku (voditelju kampanje), Džonu Podesti (predsedniku kampanje) i Hilari jer su bez imalo takta i stava govorili o jadnoj ekonomiji i uticaju privrede na milione i milione glasača radničke glasa - nastavlja izvor.

- Bil je bio toliko crven u licu da sam se plašio da će dobiti srčani udar. Toliko se razbesneo da je bacio mobilni sa krova svog penthausa prema reci - ističe saradnik.

Nije hteo da napadaju Trampa, nego...

Tokom kampanje, Bil Klinton mislio je da ga voditelji kampanje ignorišu i molio ih je da fokus kampanje stave na ekonomiju. Ponavljao im je da bi trebalo da se obraćaju ljudima koji se osećaju pregaženim tehnološkim napretkom i globalizacijom.

- Bil je rekao da stalno napadanje Trampa zbog njegovih mana zabavlja vođe kampanje i medije, ali to nije poruka koja će angažovati birače, naročito ne u industrijskim državama - pojašnjava izvor.

Hilari je pogrešila u ovome

- Bil je uvek u kampanji pokušavao da se prikaže kao čovek koji razume vaše muke, a Hilari je ispala kao neko ko besni na svog protivnika, a ne kao neko ko želi da poboljša život radničkoj klasi - kaže izvor, koji dodaje da je Bil žestoko kritikovao Hilari jer nije prihvatila poziv na obeležavanje dana sv. Patrika na Univerzitetu Notrdam.

- Bil je rekao i da su mnogi Afroamerikanci duboko razočarani Obaminom vladavinom. Uprkos sve većem angažmanu države, njima ekonomski nije bilo ništa bolje, a nasilje im je i dalje uništavalo zajednice. Rekao je da bi Hilari trebalo da ode u južni deo Čikaga i osudi nasilje.

Iako je Bil priznao da je FBI otvaranje istrage došlo u nezgodnom trenutku, bio je uveren da skandal nije odneo prevagu jer su birači već odavno odlučili.

- Koren njegovog besa bio je u tome što su ga njeni savetnici i lideri kamanje stalno distancirali. Ne može da bude koristan ako se tretira kao još jedan volnoter. Nisu ga slušali i to ga je razbesnelo. A on ipak nešto zna o političkim kampanjama. Na početku oktobra mi je rekao da Hilari i njena ekipa srljaju u propast.

2024 © - Vesti online