Četvrtak 10.11.2016.
16:00
Srna

"Izetbegović želi da ostvari san svog oca - islamsku državu BiH"

Tanjug
Bakir je taj koji predstavlja opasnost po BiH: Milorad Dodik

- Zbog takve pogubne islamističke politike BiH sa Bakirom Izetbegovićem nema nikakvu budućnost - istakao je Dodik u izjavi Srni.

Komentarišući Izetbegovićevu izjavu da Srpska na čelu sa Miloradom Dodikom u velikoj meri usporava napredak BiH i da je Dodiku bolje da "promeni svoje ponašanje kako on ne bi bio promenjen", predsednik Srpske je rekao da je Izetbegović, kao prijatelj i inspirator terorista, vehabija i islamista, poslednji čovjek koji može nekome da preti i nekoga da menja.

Dodik je istakao da je Izetbegović, pre svega, dužan da, posle saslušanja Fahrudina Radončića u sudu u Prištini, celokupnoj javnosti, a posebno Srbima da podrobnije objašnjenje kakva je njegova uloga u likvidaciji Srba i započinjanju rata u BiH.

- Ni meni ni Republici Srpskoj neće niko pretiti, niti dovoditi u red, pogotovu ne ekstremisti poput Bakira Izetbegovića. Vreme stranog intervencionizma pripada prošlosti - poručio je Dodik.

On je napomenuo da je Izetbegović svoj ekstremizam dokazao i proteklih dana svojim, sa ostalim članovima Predsedništva BiH neusaglašenim nastupom u Briselu, gde je susrete sa zvaničnicima EU i NATO-a ponovo iskoristio za grubu političku manipulaciju na štetu srpskog naroda i Republike Srpske.

- Njegov istup u Briselu je samo dokaz da on u stvari govori u ime radikalnih muslimana koji su spremni za nove sukobe. Tvrdnje da je Srpska nastala na zločinima, da su se muslimani u BiH tokom rata samo branili, iako svi znaju da nas je sve u taj rat odveo upravo njegov otac sa svojim islamističkim idejama, te opravdavanje "puzajućeg" stvaranja islamske države u BiH - samo pokazuju da Republika Srpska itekako ima razloga da svakim danom sve više jača sebe i svoje institucije - rekao je Dodik.

Osvrćući se na Izetbegovićeve stavove u vezi s hapšenjem bivših pripadnika HVO-a u Orašju i njegovu "začuđenost" zbog "adresiranja tog problema na bošnjačku politiku", Dodik je ocenio da sve to poprima komičnu dimenziju, jer je svima jasno da je pravosuđe u BiH upravo pod Izetbegovićevim političkim uticajem.

- Svi zločinci treba da odgovaraju, a kao predsednik Republike Srpske, kome srpski narod godinama ukazuje poverenje, posebno sam zainteresovan da budu preocesuirani zločini nad Srbima. To se, nažalost, ne dešava u dovoljnoj meri upravo zbog bošnjačkog političkog uticaja u pravosuđu - kaže Dodik.

2024 © - Vesti online