Ponedeljak 07.11.2016.
16:41
Vestionline, mondo.rs

Evo šta Nemci poručuju Amerima pred izbore!

Reuters
Kandidati koji su do kraja kampanje ostali aktivni: Donald Tramp i Hilari Klinton

Na društvenim mrežama se pojavila poruka ove sadržine:

"Samo napred - glasajte za glasnog momka koji mrzi manjine, preti zatvaranjem protivnika, nije ga briga za demokratiju i veruje i tvrdi da sam može sve. Šta može krenuti po zlu?

Srećno...."

Ova poruka je retvitovana više stotina hiljada puta, a pojavila se i na društvenoj mreži Reddit. Napisao ju je izvesni Johan Frenkilin, Nemac koji trenutno živi u San Dijegu u Kaliforniji.

Inače,  završna anketa pred sutrašnjeglasanje pokazuje da je Hilari Klinton u vođstvu za tri procentna poena u odnosu na svog republikanskog protivkandidata Donalda Trampa.

Njih dvoje su do samog kraja kampanje bili vrlo aktivni.

Da bi očuvala vrlo tesnu prednost Klinton se oslonila i na podršku industrije zabave gostujući na koncertima sa pop zvezdama poput Kejti Peri i Bijonse i zakazavši susret sa predsednikom Barakom Obamom.

Tramp se pak poslednjih dana uputio na pravu odiseju, proputovavši kroz Ajovu, Minesotu, Mičigen, Pensilvaniju, Virdžiniju, Floridu, Severnu Karolinu i Nju Hempšir, što je tabor Hilari Klinton ocenio znakom panike koja je zahvatila 70-godišnjeg milijardera

 Ali, 69-godišnja bivša državna sekretarka je takođe u poslednji čas u svoj raspored "ugurala" neplaniranu poset Mičigenu, državi koju je Obama 2012. godine lako osvojio.

2024 © - Vesti online