Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 04.11.2016.
19:59
Vestionline, Tanjug A

"Hilari bi bilo drago što Srbi nemaju pravo glasa u SAD"

Kandidatkinji demokrata Hilari Klinton bi očito bilo drago što Srbi nemaju pravo glasa na predsedničkim izborima u SAD.

Tanjug
Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot raspoložen i iskren

To je rekao u šaljivom tonu Tanjugu američki ambasador u Srbiji Kajl Skot, nakon što je, na njegovo pitanje za koga bi srpski studenti okupljeni na seminaru na Kopaoniku glasali kada bi mogli, značajna većina podigla ruku za glas republikanskom kandidatu Donaldu Trampu.

- To je pravo svakog čoveka da ima svoje mišljenje, ali na kraju krajeva samo Amerikanci glasaju i to će biti izbor Amerikanaca -  rekao je Skot nakon otvaranja Desetog regionalnog seminara politikologa na Kopaoniku posvećenog izborima u SAD, na kojem je održao pozdravni govor. 

Na pitanje da li će sledeća osoba koja će stupiti u Belu kuću, bio to republikanski kandidat Tramp ili demokratska kandidatkinja Klinton, uspeti da izleči rane dubokih podela u američkom društvu koje su nastale u ovoj predizbornoj kampanji, Skot je kazao da je "istina da je svaka kampanja u stvari nova i svaka kampanja je malo drugačija". 

- Naše društvo je razdeljeno, ali imamo isto iskustvo u našoj zemlji da se posle izbora cela zemlja ujedini ponovo oko predsednika koji je izabran. Ja sam optimista da će posle ovih izbora biti ista situacija, većina Amerikanaca želi da naši političari rade zajedno za zemlju, i republikanci i demokrate, to znači nekada kompromis i teški kompromis, ali to je u stvari liderstvo - naveo je Skot. 

On je naglasio da "liderstvo nije samo izložiti svoje mišljenje, nego slušati i mišljenje drugih i na kraju doći do rešenja i mi se nadamo da će tako biti i u našoj politici u budućnosti".

Skot je prethodno, u govoru na otvaranju seminara o izborima u SAD, izjavio da je još pre tri nedelje glasao za novog predsednika. 

Skot je obavio glasanje

- Već sam glasao, pošto nisam u mogućnosti da glasam na dan izbora - rekao je Skot i objasnio da je do sada već 20 odsto Amerikanaca iskoristilo pravo glasa putem pošte ili na neki drugi način. 

Skot je rekao da su ovi izbori mnogo neizvesniji nego što su to analitičari predviđali ne samo pre nekoliko meseci, nego i nekoliko nedelja, i da su od planetarnog značaja. 

On je dodao da kao ambasador ne može da komentariše da li je politika jednog ili drugog kandidata dobra ili loša, već na ovom skupu govori kao politikolog. 

Deseti regionalni seminar politikologa u organizaciji Centra za društveni dijalog i regionalne inicijative (CDDRI) i Fakulteta političkih nauka (FPN) Univerziteta u Beogradu uz podršku Ambasade SAD u Srbiji i Balkanskog fonda za demokratiju (BTD), otvoren je u petak na Kopaoniku pozdravnim govorima američkog ambasadora i dekana FPN Dragana Simića. 

Učesnicima su se obratili i programski direktor CDDRI Branislav Nešović i Predsednik Upravnog odbora CDDRI Dušan Lj. Milenković.

POVEZANE VESTI

Nedelja 06.11.2016. 22:31
Е Скоте....Скоте....је--о ли те Скот.....Пас ти ма-тер и теби и оном ко те ту доведе да се-реш....СКОТИНООО !!!
Nedelja 06.11.2016. 22:31
Е Скоте....Скоте....је--о ли те Скот.....Пас ти ма-тер и теби и оном ко те ту доведе да се-реш....СКОТИНООО !!!
Nedelja 06.11.2016. 22:31
Е Скоте....Скоте....је--о ли те Скот.....Пас ти ма-тер и теби и оном ко те ту доведе да се-реш....СКОТИНООО !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online