Nedelja 06.11.2016.
10:59
alo.rs

Strani agenti u službama ugrozili Vučićev život?!

Tanjug
Nikad nije dobio upozorenje o mogućnosti napada: Aleksandar Vučić

Naime, kako "Alo!" saznaje, nijedna od službi nije obavestila predsednika Vlade da bilo koja oružana grupa priprema napad na njega!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastavio je sa kritikom službi bezbednosti i izjavio je da ga strahovito uznemirava činjenica da premijer nije bio obavešten o spremanju atentata na njega.

- Aleksandru službe nisu rekle da je ugrožen, da se pripremaju oružje i lokacija - rekao je predsednik Srbije i najavio krupan rez u službama bezbednosti.

Aleksandar Vulin, ministar za rad, kaže za "Alo!" da je podatak da premijer nije obavešten o spremanju napada na njega i njegovu porodicu dovoljan da se napravi čistka u službama bezbednosti i da se konačno iz nje proteraju strani agenti.

- To je razlog za brigu i temeljne promene. Postoje događaji, strani agenti i sile koji su van uticaja naše zemlje, ali bezbednost našeg premijera i njegove porodice nije i ne može ostati van kontrole svih službi - kaže Vulin.

Kako saznaje ovaj list, nijedna bezbednosna služba nije nikada upozorila ni premijera, ni predsednika Srbije, kao ni bilo koje drugo telo u zemlji da se sprema atentat na predsednika Vlade Srbije.

Rušenjem premijera uništavaju Srbiju i Republiku Srpsku!

Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost, ocenio je da je premijer Aleksandar Vučić bezbednosno ugrožen, ali da meta nije on, već stabilnost Srbije.

- Da, postoji ugroženost premijera Vučića, ne na personalnom nivou, nego na nivou stabilnosti države. Ovde nije meta samo Vučić, nego i stabilnost Srbije. Kada destabilizujete Srbiju, vi u stvari destabilizujete celokupno njeno okruženje, pre svega Republiku Srpsku, i završavate neke geopolitičke procese - rekao je Galijašević.

2024 © - Vesti online