Četvrtak 03.11.2016.
11:53
Tanjug,Vestionline

Obama: Na kocki je sudbina Amerike i sveta

Reuters
Barak Obama protiv republikanaca na čelu sa Trampom

On je rekao na skupu u Severnoj Karolini da je republikanski kandidat Donald Tramp pretnja za građanska prava, do kojih se u prošlosti došlo teškom mukom.

Tramp je izjavio da Obama treba da obustavi kampanju u korist Klintonove i fokusira se na upravljanje zemljom, prenio je Bi-Bi-Si.

- Na kraju krajeva, niko ne želi još četiri godine Obame - rekao je Tramp u obraćanju svojim pristalicama u Floridi i dodao da je Klintonova "izgubila kompas" u poslednje vreme.

Izbori za novog predsjednika SAD održavaju se u utorak, 8. novembra, a poslednje ankete pokazuju da je trka između Klintonove i Trampa veoma neizvesna.

- Sudbina republike počiva na našim ramenima. U pitanju je i sudbina sveta, a vi u Severnoj Karolini morate da osigurate da dobijemo zamah u dobrom pravcu. Ja nisam na listiću, ali jesu poštenje, pristojnost, pravda, napredak i demokratija - rekao je Obama.

U međuvremenu, Federalni istražni biro (FBI) vodi istragu o novim imejlovima koji su možda povezani sa privatnim serverom Klintonove.

Direktor FBI Džejms Komi izložen je oštrim kritikama jer je objavio pokretanje istrage samo 11 dana pre predsedničkih izbora.

2024 © - Vesti online