Ponedeljak 24.10.2016.
18:16
Vestionline

"Katastrofalno je dodeliti povelje zločincima Krajišniku i Radovanu Karadžiću"

Reuters
Karadžić ne smeju ni povelju da daju, a da ne naljute Bošnjake

Povelje su, između ostalog, uručene dosadašnjim predsednicima NSRS, među kojima i Momčilu Krajišniku, kao i bivšem predsedniku Radovanu Karadžiću, bivšoj potpredsednici Biljani Plavšić i posthumno Nikoli Koljeviću, što je izazvalo reakciju potpredsednika RS Ramiza Salkića.

Salkić je ocenio "katastrofalnim" potez Narodne skupštine RS-a da dodeli povelju, kako je naveo, osuđenim ratnim zločincima Radovanu Karadžiću, Momčilu Krajišniku i Biljani Plavšić.

- To pokazuje dubinu do koje je potonulo ovo društvo i da smo u pravu mi koji ukazujemo da se radi o jednoj od najradikalnijih aktuelnih srpskih vlasti u RS-u, koje na svaki način žele da izvrše dodatnu radikalizaciju i podelu društva - naveo je Salkić, preneli su mediji u BiH.

Salkić je optužio vlast predsednika Milorada Dodika da, kako kaže, na svaki način želi da vređa žrtve, kao i dostojanstvo i sve pripadnike nesrpskog naroda, a veruje, kaže, i jedan značajan broj normalnih, čestitih pripadnika srpskog naroda na prostoru tog entiteta, dodeljujući priznanja presuđenim ratnim zločinicima.

- To pokazuje kontinuitet po kojem i ova vlast RS smatra ratnim plenom srpskog naroda i da ne želi da ga deli s drugima. Zato mi Bošnjaci svakog dana sve više osećamo da ovakakv entitet ne može biti entitet Bošnjaka koji žive na ovom prostoru - rekao je Salkić.

2024 © - Vesti online