Nedelja 23.10.2016.
23:15
Srna, Vestionline

Plati danas, jer umireš sutra?!

pixabay.com
Samo je jedno sigurno u životu: Smrt

Ovo je prvi servis takve vrste u Sloveniji, a firmu vodi Alenka Žnidaršič Kranjc, poznatija kao direktor prvog slovenskog privatnog penzionog fonda.

Preduzeće je registrovano i dobilo je poreski broj, te oglasima traži prve klijente, prenose slovenački mediji.

U oglasnim porukama i na svojoj internet stranici, novi pogrebni servis upozorava da su pogrebni troškovi sve veći, dok oni garantuju da će uplaćena sredstva osoba pametno ulagati u investicione fondove i tako ih uvećavati do dana smrti.

Oni koji s novim pogrebnim servisom sklope ugovor mogu planirati i platiti vlastitu sahranu po zagarantovanim trenutnim cenama na tržištu i uz pogrebnu ceremoniju koju unapred požele i zapišu.

Za početak, nude tri paketa pogrebnih usluga - višeg, srednjeg i nižeg razreda.

"Za realizaciju i plaćanje pogreba brinemo mi i u tom je trenutku dovoljan telefonski poziv rodbine i porodice. Izbor usluge, a time i cene je racionalan, jer se ne odvija pod pritiskom teškog trenutka", navode u preduzeću "Moj pogrebni plan".

Krajnceva, koja se bavi i poslovima osiguranja, te domovima za starije, svoju je inicijativu pokrenula na osnovi iskustva iz drugih razvijenih zemalja, gde se, kako tvrdi, za praksu angažovanja planera za vlastitu sahranu već odlučuje svaki dvadeseti čovek stariji od 65 godina.

2024 © - Vesti online