Četvrtak 20.10.2016.
15:59
Tanjug

Crnogorci odlepili: Ministar policije šuruje sa srpskim "teroristima"

Reuters
Navodni državni udar smešan svima, osim vladajućem DPS-u

U saopstenju DPS dostavljenom medijima se navodi, da je Danilović odlučio da iz pozicije ministra unutrašnjih poslova pređe direktno u ulogu advokata grupe stranih državljana koje Vrhovno državno tužilaštvo sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju.

- Takav slučaj nije zabeležen od kad je vlada i terorista: da se neko kome je u opisu posla da štiti državu i od takvih opasnosti, direktno stavi na stranu osumnjičene kriminalne grupe i pokuša da relativizuje sumnje u njihovu krivicu - navode iz DPS-a.

Navodi se i da je Danilović u maniru svog političkog ideologa, bivšeg srpskog premijera Vojislava Koštunice, tvrdio da nema pojma o čitavom događaju, par dana kasnije tvrdio da su objavljeni transkripti razgovora osumnjičenih "smišljena podvala", i da te osobe nisu mogle da komuniciraju.

Očigledno, reč je ili o Danilovićevoj vidovitosti, ili o još jednom pokušaju manipulacije čitavim događajem, navodi se u saopštenju DPS.

- Umesto što advokatiše osumnjičenima za stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, za Danilovića bi bilo mnogo korisnije da svoje poslednje dane na mestu ministra unutrašnjih poslova iskoristi da se što bolje informiše makar o aktuelnim dešavanjima u državi i da se pripremi za odbranu po podnetoj krivičnoj prijavi, jer je zaštićene lične podatke crnogorskih građana, uključujući i fotografije koje predstavljaju deo podataka sa kojima isključivo raspolaže MUP, otuđio iz tog Ministarstva - navodi se u saopštenju.

Poručuju i da je Daniloviću opoziciona klupa valjda zagarantovana, te da će ostati upamćen kao primer kakav ministar ne treba da bude i kako treba dobro voditi računa da takvi kadrovi nikada ne nađu na odgovornim državnim dužnostima.

2024 © - Vesti online