Petak 14.10.2016.
22:36
Vestionline

Andrić se obrće u grobu: Rama ga citirao!

Tanjug
Vesela družina: Čadež, Vučić i Rama

- Citiraću Andrića koji je rekao - između straha i nade uvek postoji jedan prostor i mnogi život provedu u tom mračnom prostoru čekajući tamo gde se nikad ništa ne dešava. Verujem da preduzetnici po svojoj prirodi između straha i nade uvek biraju nadu, jer bi, u suprotnom, bankrotirali, dok političari biraju strah, jer nisu u opasnosti da bankrotiraju - rekao je Rama.

Albanski premijer je privrednicima poručio da su veliki potencijal, izuzetan primer koji svima može pokazati, pa i politici, da treba biti bliži nadi, a ne strahu i da ne treba egzistirati između nade i straha.

- Sigurno je, ako ideš prema nadi, to znači da imaš jako srce i da si spreman da rizikuješ - kazao je Rama.

Sa Srbijom bolje nego ikada

Rama je ocenio da su odnosi Albanije i Srbije bolji nego ikada, sa potencijalom da budu mnogo bolji, jer danas, ne samo da razgovaramo posle 70 godina ćutanja, već postižemo i napredak.

Rama je za B92, rekao da na Srbiju gleda sa mnogo simpatija i da ceni napore koje srpski premijer Aleksandar Vučić ulaže da se konačno uklone nasleđa i animoziteti iz prošlosti i da se krene napred.

Premijer Albanije je poručio i da bi svi trebalo da shvatimo da, što je bolje onoj drugoj zemlji, toliko će biti bolje i ostalima u regionu.

Trebalo bi da izvučemo prave pouke iz istorije i da shvatimo da je vreme da učinimo sve kako bismo usrećili jedni druge. To važi i za Srbe na Kosovu, i za Albance u Srbiji, za sve - rekao je Rama.

2024 © - Vesti online