Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Petak 14.10.2016.
14:10
Tanjug, Vestionline A

Vučić: Rama i ja imamo zajedničku šeficu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak da je direktorka Svetske banke za jugoistočnu Evropu Elen Goldstin "šefica i njemu i premijeru Albanije Ediju Rami".

Tanjug
Nema prepisivanja: Rama i Vučić u Nišu

"Ona nam je šefica obojici, kako ona naredi, tako mi slušamo"”, rekao je Vučić na otvaranju srpsko-albanskog biznis foruma u Nišu, na kojem je učestovao i Rama.

Rama je zahvalio Godstin, navodeći da je ona pomogla ekonomsku saradnju dve zemlje.

Regionalna direktorka Svetske banke je naglasila da je današnji događaj u Nišu "autoput mira" koji će omogućiti fizičku povezanost radi postizanja ekonomske i društvene povezanosti unutar zapadnog Balkana.

Srbija ima interes za autoput Beograd-Priština

Vučić izjavio je da su Albanci i Srbi dva najveća naroda na Balkanu, da od njih samih zavise njihovi međusobni odnosi i budućnost i da ne treba da prepuste nikom drugom da im te odnose uređuju.

- Bilateralni odnosi naše dve zemlje će biti bolji, dobro razumemo naše razlike, dobro znamo da moramo da živimo jedni pored drugih, ali i da moramo da usmeravamo našu energiju na saradnju. Svidelo se to i Albancima i Srbima, ili ne, Srbi i Albanci su dva najveća naroda na Balkana i od nas zavise naši odnosi - rekao je premijer i naglasio:

- Nemojte da prepuštamo drugima da nam to urede, sami možemo odgovornije i bolje da to uradimo - poručio je Vučić.

Premijer Srbije je takodje naglasio da će Srbija, takodje, imati mnogo koristi kada bude izgrađen auto put Beograd-Prišitna, poručio privrednicima da gledaju u budućnost.

Tanjug
Vučić i Rama na Poslovnom forumu u Nišu

Rama: Ko je pre dve godine mogao ovo da zamisli

Srpsko-albanski biznis forum u Nišu je najsjajniji dokaz kako se odnosi dve zemlje, nezavisno od razlika koje postoje, odvijaju u korist gradjana obe zemlje, poručio je danas premijer Albanije Edi Rama.

Rama je na otvaranju foruma podsetio da je pre dve godine održana fudbalska utakmica izmedju Srbije i Albanije u Beogradu, a reč je o utakmici na kojoj je pušten dron sa albanskom zastavom.

- “Sećate se kakva je amtosfera stvorena pre dve godine i ko bi od nas pre dve godine u toj amosferi mogao zamisliti današnji sastanak” - rekao je Rama.

Rama je izjavio da u Albaniji posluje oko 100 srpskih privrednih subjekata, koji rade u pozitivnoj atmosferi. Dodao je da su to "skromni subjekti" koji rade u različitim oblastima, kao što su usluge, turizam.

- Uveravam vas, ukoliko ih pitamo sigurno će reći samo dobre reči i da rade u pozitivnoj atmosferi i da nemaju problema što su iz Srbije - kazao je Rama.

On je ocenio da je uloženi kapital dosta ispod potencijala i dodao da je samo 08,8 posto stranih investicija.

Rama je rekao da su najveći problem "cifre".

- Cifra koju je Aleksandar naveo kada je reč o spoljno-trgovinskoj razmeni nije daleko od ove - 180 miliona evra u 2015. godini. To je malo, ali je znak da je moguće - kazao je on i dodao da je neophodno da se razvija proces u kome će obe zemlje biti destinacija za preduzetnike.

Rama citirao Andrića

Premijer Albanije citirao je srpskog nobelovca Ivu Andrića i privrednicima poručio da "ne levitiraju izmedju straha i nade".

- Verujem da preduzetnici po svojoj prirodi izmedju straha i nade uvek biraju nadu, jer bi, u suprotnom, bankrotirali, dok političari biraju strah, jer nisu u opasnosti da bankrotiraju - rekao je Rama.

POVEZANE VESTI

Petak 14.10.2016. 14:27
Uistinu bi volio znati sta misle oni koi su glasali za vucije stene kada procitaju ovakve njegove lazi, gluposti i priznanja na jednom mjestu???
Petak 14.10.2016. 14:44
Kada "covjek" za koga ste glasali izjavi da su mu sefovi medjunarodni ili bolje reci bijelosvijecku razbojnici i pljackasi iz "Svijetske" banke sta mozete pomisliti, pod uslovom da imate zdrav razum??? Da sam glasao za takvog lika pomislio bi: Kukavna nam majka pa ja sam dao glas "covjeku"
Petak 14.10.2016. 14:52
Ok. Priznao je da ne radi za prosperitet naroda i drzave vec da radi za bankare. ++++++++++++ za priznanje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online