Sreda 12.10.2016.
08:26
Vestionline

Vučiću, a šta ćete za marendu?!

Reuters
Sećanje na mladost: Spavanje u kasarni, klopa u kantini

Kako je najavljeno, Vlada Srbije zasedaće u gradu na Nišavi od 13. do 19. oktobra i to će biti prvi put da kabinet premijera na takav način organizuje svoj rad. Planirani su susreti i obilazak brojnih preduzeća, zdravstvenih i obrazovnih ustanova.

Kada ministri i premijer ne budu na terenu, radiće u niškom Oficirskom domu. Premijer i ministi spavaće u jednoj od niških kasarni. Predviđeno je da se u Gradskoj kući održavaju bilateralni sastanci i prijem građana. 

Jedan od centralnih događaja je Biznis forum Srbije i Albanije, kojem će prisustvovati i albanski premijer Edi Rama, a na kojem se očekuje učešće 200 firmi iz Srbije i oko stotinak kompanija iz te zemlje, kao i neposredni razgovori privrednika.

Kako je najavio gradonačelnik Niša Darko Bulatović, razgovori će se voditi i sa predstavnicima Evropske unije i ambasadorima.

Bulatović je ranije rekao da će premijer i ministri otvoriti i neke nove fabrike, potpisati ugovore i protokole o izgradnji budućih kompanija, obilaziti najznačajnije infrastrukturne projekte, poput Kliničkog centra, koji bi trebalo da bude završen iduće godine, te govoriti o kulturnom i istorijskom nasleđu.

2024 © - Vesti online