Ponedeljak 10.10.2016.
18:56
B. S. - E. V.

Milo optužuje Ruse i podmićuje dijasporu

Reuters
Zakuvava se uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori

Đukanović je rekao da je Crna Gora na referendumu 2006. izabrala članstvo u EU i u NATO kao svoj put i da Rusija, koja je "u svakom pogledu za poštovanje i kao velika zemlja i kao saveznik Crne Gore i kao antifašistička zemlja", nema pravo da se meša u unutrašnje poslove Crne Gore.

Međutim, dok s jedne strane upućuje oštre strele prema Moskvi, Đukanović uoči parlamentarnih izbora 16. oktobra pribegava već oprobanom metodu kupovine glasača iz dijaspore. Ovu tvrdnju saopštio je Nihad Kršić, predstavnik Velike koalicije Ključ, jedan od aktivista koalicije iz novopečene crnogorske opštine Petnjica.

- Moji prijatelji i rodbina, koji žive i rade po zemljama zapadne Evrope, ovih dana me obaveštavaju da ćemo se videti 16. oktobra jer imaju plaćen prevoz i putne troškove za dolazak na izbore! Na pitanje ko im to organizuje, odgovorili su mi DPS! I naravno, neizbežni komentar: "Baš nas briga, uzećemo po 250 evra, obići rodbinu, izaći na glasanje i misija će biti obavljena", rekao je Kršić.

Opozicija po starom

Đukanović je istakao i da opozicija pokušava da Crnu Goru usmeri prema interesima druge zemlje. Uoči referenduma usmeravali su je, navodno, ka Srbiji, a sada ka Rusiji, tvrdi Milo.
- To je ista ona opozicija iz 2006. i ne nudi ništa novo - rekao je Đukanović.

2024 © - Vesti online