Petak 07.10.2016.
20:47
Vestionline

Dodik: Srebrenicu ćemo potpuno integrisati u Republiku Srpsku

Tanjug/AP
Mogu li se smiriti tenzije?

Kako je naveo, izbori su bili fer i pošteni. Dodik je poručio da će srpski kandidat Srebrenicu potpuno integrisati u Republiku Srpsku.

On je za Prvi program radija RTV rekao da je Grujičić osvojio neuporedivo više glasova od Ćamila Durakovića, dosadašnjeg načelnika te opštine, i poručio da srpski kandidat neće praviti razliku između građana Srebrenice, kao što je to činio Duraković. 

Govoreći o pozivu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za saslušanje povodom organizovanja referenduma o Danu Republike Srpske, Dodik je rekao da će dati izjavu Tužilaštvu, iako njegov legitimitet ne priznaje, ali za sada, kako kaže, nema podataka kada će biti saslušan. 

Predsednik RS ponavlja da neće ići u Sarajevo, jer je uobičajena praksa da saslušanje može da se obavi i na drugom mestu, a ne isključivo u Sarajevu, gde je sedište Tužilaštva. 

- Ne znam zašto bi mene odvajali, osim činjenice da žele da ponize ili da na neki drugi način politički iskoriste taj momenat - smatra Dodik i dodaje da je Tužilaštvo nelegalno i da ne postoji u Ustavu, a da je formirano kao "međunarodna kreacija kako bi kažnjavalo pre svega Srbe". 

2024 © - Vesti online