Petak 07.10.2016.
09:28
Vestionline

Srbi jedinstveni: Ne damo Trepču

Srna
Srbi jedinstveni protiv zakona o preuzimanju Trepče 

- Ono što smo dobili kao informacije je da se deo opozicije saglasio sa ovim zakonom, tako da je sasvim izvesno da će oni danas imati većinu da izglasaju ovaj zakon - rekao je Stojanović.

On je gostujući na RTS-u istakao da je zakon za Srbe neprihvatljiv i da on nije ekonomski zakon, već politički zakon, za političku upotrebu.

Srbi, kako kaže, ne mogu da utiču na kosovske Albance kako bi se bilo šta promenilo i podseća da je moglo da se ova tema tretira na drugačiji način, da se prema njioj ne odnosimo politički, već kao važan ekonomski resurs.

- Na žalost neko je odlučio suprotno da od ovoga napravi političku priču koja će biti pitka za Prištinu i sve kosovske Albance. Idealizovanje Trepče kao mesta bunta, odakle su krenuli protesti - kaže Stojanović.

Podseća da deo Trepče na severu posluje pozitivno, dok na jugu kao deo Trepče je gubitaš, kao i da su na njenoj imovini izgrađena mnoga naselja.

- Kosovski Srbi nisu dovoljno jaki da sami spreče ovo. Alarmiraćemo Međunarodnu zajednicu da je ovo ozbiljan problem. Postoje namere da se otvori novo žarište i novo krizno mesto i tako održi stalna atmosfera nestabilnosti - naglasio je Stojanović.

On kaže da se predstavnici Srba dovode u situaciju da više ne učestvuju u izglasavanju bilo kog zakona u kosovskoj skupštini.

2024 © - Vesti online