Ponedeljak 03.10.2016.
21:57
Vestionline, Tanjug

"Amerika ništa nije postigla u Siriji, pa im sad Rusija kriva"

Reuters
Uvek su Rusi krivi: Marija Zaharova

- Nakon što nisu ispoštovale sporazume koje su same izradile, SAD pokušavaju da odgovornost prebace na nekog drugog - rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ruskoj televiziji, pošto su SAD ranije prethodno suspendovale bilateralne razgovore sa Rusijom o Siriji.

Zaharova je kazala i da je nedelovanje Vašingtona rezultiralo pregrupisavanjem ekstremista tokom tog perioda, naoružavanjem ekstremista i mobilisanjem njihovih resursa, preneo je Tass.

Portparolka ruskog ministarstva je istakla da Moskva žali zbog odluke Vašingtona da obustavi rad ekspertskih grupa na rešavanju sirijske krize u Ženevi, da povuče eksperte i kontakte ograniči samo na sferu sprečavanja sukoba.

Prema njenim rečima, SAD pokušavaju da na Rusiju prebace krivicu za nepoštovanje sporazuma o Siriji.

- Izgleda da Vašington jednostavno nije ispoštovao ključni uslov u sporazumu da ublaži humanitarnu situaciju za stanovnike Alepa, a sada očito ne poštuje te sporazume koje je sam izradio i pokušava da nekog drugog učini odgovornim - dodala je Zaharova.

Ona objašnjava da je "do vrenja došlo zbog jednog jednostavnog pitanja - šta je Džabhat al-Nusra, ko stoji iza te grupe i zašto Vašington ne može da ispuni ono što je obećao, to jest da odvoji teroriste od takozvane umerene opozicije".

2024 © - Vesti online