Utorak 20.09.2016.
10:55
Vestionline

Čuvaju ga kao Eskobara, svedoke dovode podzemnim tunelima!

Vesti
Neviđene mere obezbeđenja na suđenju Vasiljkoviću

Vasiljković se u utorak ujutru izjasnio da se apsolutno ne oseća krivim za ratne zločine nad hrvatskim vojnicima i civilima tokom proteklog građanskog rata, za šta ga optužuje Županijski sud u Splitu.

Suđenje prate neviđene mere obezbeđenja, kao na suđenju za ubistvo novinara Ive Pukanića. 

Za prisustvovanje suđenju Vasiljkoviću bila je potrebna posebna najava, iako su rasprave javne, javljaju hrvatski mediji.

Svi koji dolaze na suđenje moraju da prođu i detektor metala na ulazu u sud, a prisutna je i pravosudna policajka radi pretresa žena. Svi će biti pregledani još jednom na ulazu u sudsku dvoranu, a snimatelje i fotoreportere dovešće iz posebne prostorije. Oni će smeti da se kreću samo po određenom delu zgrade.

Zgradu će pregleda policijski pas obučen za otkrivanje eksploziva, a stalno će dežurati Ekipa za posebne zadatke splitske interventne policije s dugim cevima u slučaju potrebe.

Svedoci iz Srbije, koji će biti smešteni u hotelu blizu suda, u sud će dolaziti podzemnim hodnikom od zgrade policije do suda, a nakon dolaska preuzimaće ih pripadnici obezbeđenja, i to će se koordinisati na državnom nivou.

2023 © - Vesti online