Sreda 14.09.2016.
02:00
B. Đokić - Vesti

Vođa navijača nemački narko-kralj

MUP Srbije
Navijanje paravan za trgovinu drogom

Kako je juče izjavio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ovom akcijom je zadat veliki udarac organizovanim narko-kartelima, a uhapšeno je 30 osoba.

- Vođa grupe koja je švercovala drogu je J. J. (33), inače vođa navijača jednog od beogradskih fudbalskih klubova. Sa njim su uhapšeni M. P. (24), D. S. (22) i J. V. (40). Zajedničkim radom policija Srbije i Nemačke, tokom 13 meseci istrage uhapšeno je 30 osoba koje su se bavile organizacijom šverca i prodajom droga. Za tri osobe se još traga - izjavio je ministar Stefanović.

Kako nezvanično saznaju "Vesti", glavni osumnjičeni je Jevto Jevtić, jedan od vođa navijača "taurunum bojsi" iz Zemuna, bliskih Crvenoj zvezdi. On je uhapšen i 2010. godine u Đenovi, posle nereda na fudbalskoj utakmici Srbija - Italija.

Pohvatani manijaci

U Šapcu je uhapšen G. S. (22), osumnjičen da je silovao dete od 14 godina. Priveden je i D. G. (21) iz Bogatića kraj Šapca, jer se sumnjiči da je devojčicu staru 16 godina zaključao u kući i seksualno zlostavljao. Sumnja se i da je uz pretnje podvodio po kafanama. U akciji je uhapšen i V. N. iz Bogatića, koji je ovu maloletnicu silovao na lokalnom groblju.

Sada su osim njega uhapšena i dva kurira ove grupe, koji su nosili dva kilograma kokaina, pet kilograma ekstazija i četiri kilograma amfetamina. Ostatak droge zaplenjen je u Nemačkoj i još nekoliko država. Ulična vrednost sve zaplenjene droge procenjuje se na više od 20 miliona evra.
Osim međunarodne, srpska policija nastavila je i odvojenu akciju "Cunami" i uhapsila 123 osobe u nekoliko gradova, između ostalog i zbog silovanja i podvođenja maloletnica.

Uhapšeno je i devet policajaca koji su uplaćivali manje novca od registracije vozila, čime su oštetili budžet Srbije za preko 1,7 miliona dinara. Uhapšeni su i Kragujevčani B. S. i N. Z. zbog sumnje da su pripremali ubistvo dva brata, kao i Z. Ž, osumnjičen da je učestvovao u obračunu navijača u Železniku oko prevlasti na tržištu droga. On je osumnjičen da je tokom godine ranio dve osobe u Beogradu.

2024 © - Vesti online