Utorak 13.09.2016.
11:24
Vestionline

Đukanović u frci: Rusija pomaže opoziciju pred izbore

Reuters
Ko je u frci: Đukanović ili njegovi mentori

Govoreći na predizbornoj konvenciji DPS u ponedeljak uveče na Cetinju, Đukanović je poručio da pobeda njegove partije na ovim izborima "neće biti ni manje značajna, ni manje teška, jer su sve vrednosti koje su osvojene na referendumu 21. maja 2006. godine, na probi i na ovim izborima".

- Moramo ih odbraniti - rekao je Đukanović i dodao da "svi oni koji su tada bili protiv Crne Gore, sada su još ostrašćeniji jer su umislili da su u funkciji odbrane sveukupnog pravoslavlja".

- Ovog puta su i dodatno poletni zbog toga što veruju da imaju podršku jakog sponzora sa strane - dodao je Đukanović, i naveo da je ulog opet istorijski, i da je to poslednji put.

Podgorička "Pobjeda" objavila je komentar političkog analitičara Slobodana Jovanovića koji tvrdi da formiranje takozvane Balkanske kozačke vojske u Kotoru u jeku predizborne kampanje, znači "“prikriveni rat" protiv Crne Gore. 

- Protiv Crne Gore i njenog puta u civilizovan svet vodi se prikriveni rat iza kojeg stoji SPC i njen mitropolit Amfilohije Radović s jedne strane i ruske obaveštajne službe s druge strane - tvrdi Jovanović, prenose beogradski mediji.

Neki mediji su ranije iznosili tvrdnje da iz Rusije dolaze velike količine novca kojim se finansira kampanja protiv ulaska Crne Gore u NATO.

2024 © - Vesti online