Petak 09.09.2016.
15:18
Vestionline

Rašković Ivić: Izvinite zbog koalicija sa SNS

Tanjug
Zbog koalicije sa SNS je krajem jula podnela ostavku: Sanda Rašković Ivić

- Naša kampanja bila je usmerena protiv SNS, protiv Briselskog sporazuma, rušenja u Savamali, Beograda na vodi. Na kraju se desilo to da su nam ljudi dali poverenje na izborima zbog takve politike, da bi taj glas bio otet u lokalnim samoupravama - rekla je ona na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Sanda Rašković Ivić koja je zbog toga što su neki opštinski odbori DSS formirali koaliciju sa SNS krajem jula podnela ostavku na mesto predsednice DSS, izvinila se i pokretu Dveri sa kojim je DSS bila na izbornoj listi, kao i svim "snagama u Srbiji koje su ustale protiv izborne krađe, podržale DSS i dale im svoj glas na ponovljenim izborima". 

- Ja sam verovala da će moja ostavka dovesti do resetovanja u stranci i da će se odustati od koalicije sa SNS, makar u opštini Vračar - navela je ona i dodala da ogromna većina u DSS misli isto kao i ona. 

Upitana da li će se kandidovati za mesto predsednice DSS, Sanda Rašković Ivić je odgovorila da treba sačekati i videti da li će član DSS Miloš Jovanović prihvatiti kandidaturu za to mesto. 

- Treba videti da li će taj mladi čovek pristati, a ukoliko se ja ponovo budem kandidovala želim da imam čistu situaciju u stranci - navela je ona. 

O tome da li će DSS imati kandidata za predsednika Srbije, Sanda Rašković Ivić je rekla da opozicija treba da razmisli o zajedničkom kandidatu.

2024 © - Vesti online