Četvrtak 08.09.2016.
21:52
alo.rs

"Putina je nemoguće ubiti"

www.mc,rs
Ne može Putinu niko ništa: Dževad Galijašević

Prema rečima Dževada Galijaševića, nesreća u ruskoj prestonici, na jednom od najprometnijih bulevara, u najmanju ruku je sumnjiva, ali...

Predsednik će se voziti „kortežom“

Predsednik Rusije Vladimir Putin će se od 2017. voziti u specijalnom vozilu iz projekta „Kortež“, za koji je utrošeno 47,14 miliona evra. Vozilo je otporno na metke, granate, čak i manji nuklearni napad.

- Naravno da je sve što se dogodilo sumnjivo, ali ako se neko nada da bi na taj način mogao da ugrozi Putina, grdno se vara. To je jednostavno nemoguće, a da li je ovo poruka bila ili ne... U svakom slučaju je bila suvišna, a kada bi neko i želeo da ubije ruskog predsednika, onda bi želeo i da sruši temelje nove svetske politike koje je postavio Putin, koji je vratio Rusiju na svetsku scenu kao jednu od najmoćnijih zemalja. U svakom slučaju, on se uvek kreće sa pratnjom, put kojim se kreće se čisti i on se nalazi u specijalnom blindiranom vozilu, tako da je nemoguće ubiti ga - rekao je Galijašević za "Alo!".

Prema rečima Dževada Galijaševića, nesreća u ruskoj prestonici, na jednom od najprometnijih bulevara, u najmanju ruku je sumnjiva, ali...

Vladimir Putin se u sredu vratio u Moskvu, gde je nastavio sa državničkim poslovima, a prema zvaničnim medijima u Rusiji, poginuli vozač nije u okviru dužnosti vozio i predsednika, ali svi izveštaji o nesreći i dalje nisu dostupni javnosti, osim činjenice da je vozač drugog automobila koji je prešao u suprotnu traku izjavio "da je na trenutak izgubio koncentraciju" i da će se pobrinuti za porodicu nastradalog vozača.

2024 © - Vesti online