Utorak 06.09.2016.
18:09
Vestionline

"SNS i Vučić nisu civilizovani i ne predstavljaju građansku Srbiju"

Reuters
Milanović ne može bez pominjanja Vučića

Prijem SNS u EPP trebalo je da se dogodi u nedelji pred izbore u Hrvatskoj, ali se pretpostavlja da je odložen zbog HDZ, kome ne odgovara "bratimljenje" sa strankom s kojom je često u sukobima, koji pak stranci poboljšavaju šanse u desnom delu biračkog tela, navodi N1.

Milanović je za SNS rekao da to "nije civilizovana evropska stranka" .

- Ti ljudi su negativni. Za mene on (lider SNS Aleksandar Vučić) nije predstavnik građanske Srbije - rekao je Milanović.

Odluku o odlaganju prijema SNS u Evropsku narodnu partiju komentarisao je i predsednik Hrvatske seljačke stranke, koja je članica Narodne koalicije predvođene Milanovićem.

Krešo Beljak je naveo da Plenkovića treba pitati gde je bio 1991. kada se, kako je rekao, on sam "borio protiv Vučića“, i dodao da će SNS ući u EPP u trenutku kad Srbija uđe u EU.

Kako navodi, oni žele da Srbija što pre uđe u NATO da bi se što pre integrisala.

- To, prema njegovim rečima, znači da „moramo raditi i s ljudima koji su učestvovali u agresiji na Republiku Hrvatsku - rekao je Beljak.

Osim toga, na pitanje lideru HDZ Andreju Plenkoviću da li je HDZ "izlobirao" to odlaganje, budući da je već član EPP-a i da se odluke o primanju stranaka u tu evropsku porodicu donose konsenzusom, Plenković je odgovorio da nije i da je "to odluka predsedništva partije".

2024 © - Vesti online