Utorak 06.09.2016.
15:02
Vestionline

"Branili ste Miloševića, a sad ste demokrate!"

Reuters
Nije mu dosta četvrt veka na vlasti: Đukanović sa Obamom

Prema njegovim rečima, ti lideri imaju samo jedan problem da, kako je rekao, objasne "što su upravo oni, i DF i Demokrate, u tada drugim formacijama, recimo u Beogradu branili njega (Miloševića)"?

A bili su, podseća Đukanović, protiv demokratske Srbije i demokratske Crne Gore koje su želele i dobile promene.

- E, sad se ti isti lideri opozicije u Crnoj Gori lažno predstavljaju kao demokrate i nosioci progresa. Iako su i tada, kao i danas, bili i protiv Evrope i protiv NATO. I što je najteže protiv Crne Gore - naveo je Đukanović u intervjuu za podgoričku "Pobjedu".

Đukanović, koji je na poziciji premijera ili predsednika države 25 godina, kaže da ga ne iznenađuje želja opozicije da ga skine s vlasti. Podsetivši da je opozicija tvrdila da je važnije da dođe do smene vlasti u Crnoj Gori nego do obnove njene nezavisnosti, Đukanović je rekao:

- Sve je za njih manje važno od toga da oni postanu vlast. Manje-više sva opozicija u različitim formama pokušava da svoju vrednost naglasi time što će osporavati sve što je dosadašnja vlast u Crnoj Gori predvođena DPS uradila za ovu državu - navodi Đukanović i dodaje da "to nije moguće" jer, kako kaže, u Crnoj Gori ne žive ni glupi ni politički slepi ljudi. 

2024 © - Vesti online