Ponedeljak 29.08.2016.
21:21
Vestionline

"Srpski režim preko naoružanih četnika, zvezdinih navijača, seje mržnju prema Bošnjacima"

A. Čukić
Ugljanin napao vlast u Beogradu

U saopštenju Ugljanin oputžuje vlast u Beogradu da je utakmicu iskoristila za napad na Bošnjake istovremeno nazivajući navijače Zvezde naoružanimj četnicima.

"Vlada Srbije - srpski aktuelni režim koristi fudbalske utakmice Novog Pazara i novopazarski stadion kao poligon za izliv mržnje i neprijateljstva prema Bošnjacima.

Na zadnje dve utakmice sa FK Crvenom Zvezdom u Novom Pazaru 22. marta i 28. avgusta 2016. godine, u pratnji jakih policijskih snaga MUP-a Srbije sa punom ratnom opremom dovedeni su naoružani četnici sa svojom fašističkom ikonografijom u svojstvu navijača FK Crvene Zvezde."

Uglajnin je posebno istakao transparente sa likom Draže Mihajlović i Ratka Mladića i asocijacije na Vukovar i Srebrenicu.

"U oba navrata su "navijači "Crvene Zvezde u toku utakmice u Novom Pazaru isticali transparente sa likom Draže Mihajlovića, Ratka Mladića i drugih zločinaca koji su provodili genocid nad Bošnjacima i skandirali genocidne pretnje Bošnjacima Sandžaka, "oj Pazaru novi Vukovaru, oj Sjenice nova Srebrenice itd.

Ove utakmice su drastičan primer izliva nacionalne, verske i  rasne mržnje srpskih ekstremista prema Bošnjacima Sandžaka."

"Srpski mediji ignorisali "zlodela" srpskih navijača"

Ugljanin je razočaran i rekacijom javnosti u Srbiji.

"Našu zabrinutost pojačava činjenica da nijedan od srpskih medija nije objavio ta zlodela.

Takođe, nadležni državni organi su pokazali otvorenu podršku takvom veliko-srpskom šovinizmu prema Bošnjacima Sandžaka jer nisu postupili u skladu sa svojim ovlašćenjima da zaštite Ustav i zakon ni u jednom od ovih slučajeva.

U isto vreme, velike policijske snage sa punom ratnom opremom su blokirale širi deo grada oko stadiona, čime je više od deset sati uskraćeno osnovno ustavno pravo slobode kretanja građana Novog Pazara.

On podseća da je na probvlem već ukazivao premijeru Vučiću i optužio vlast za kako kaže "sadistički izliv mržnje" prema Bošnjacima

"Ja sam u svojstvu predsednika parlamentarne stranke SDA Sandžaka i nosioca izborne liste ukazao premijeru Vučiću na takve događaje od 22. marta, međutim sve se isto juče ponovilo u Novom Pazaru.

Prema tome, ovi šovinisti koji su organizovano dovedeni uz pratnju jakih policijskih snaga MUP-a Srbije, na utakmicu u Novi Pazar da prete Bošnjacima tokom utakmice, da vređaju Bošnjake po rasnoj, verskoj i nacionalnoj osnovi, ne mogu se staviti pod pojam huligani. Sve ovo predstavlja očigledan sadistički izliv nacionalne mržnje i neprijateljstva vladajućeg srpskog režima prema Bošnjacima.

Obzirom na sve ovo SDA Sandžaka, će pokrenuti postupak da se  utakmice sa FK Crvenom Zvezdom i drugim klubovima čiji se navijači šovinistički odnose prema Bošnjacima održavaju izvan sandžačkih opština i gradova u kojima tradicionalno žive Bošnjaci.

Ovi fudbalski klubovi očigledno predstavljaju vrlo efikasne izvršne organe Vlade R. Srbije.

Očigledno je da je FK Crvena Zvezda Vučićev klub, a FK Novi Pazar Ljajićev klub.“

2024 © - Vesti online