Ponedeljak 29.08.2016.
15:22
B. Živančević - Vesti

Dokle traje "Oluja"?

Tanjug
Normalno je da ćutiš i puziš: ALeksandar Vučić

Razmišljam - je l' to očaj zbog povampirenja duhova koji su pre 20 godina uništavali sve srpsko na hrvatskom tlu, ili je bes zbog sopstvene i nemoći države u kojoj sada živi da reaguje i izbori se da proterani Srbi imaju makar neka prava u Hrvatskoj. Možda je, međutim, i gađenje prema "slobodarskoj i demokratskoj" Evropi, koja glumi neki faktor a godinama ne reaguje na ustaška povampirenja prema Srbima i Srbiji. A i kako će kad je polovina njenih članica, usled navale migranata iz zemalja koje su do nedavno kolonizovali, duboko zagazila u fašizam i iz kojih se sve češće čuje "svinjske glave na granice", "zatvarajte džamije", "zabranite burke"...

Imam dostojanstvo, al' mi ostade kod kuće

Arlali su Hrvati na Srbe cele nedelje, posebno bivši premijer Zoran Milanović. Te "šaka jada", te "mali narod", te o željama da se napije srpske krvi, te ovo, te ono, "Švaba tra-la-la". Iz Srbije ni glasa, nijednog zvuka, nijedne reči. Ni mrve dostojanstva. Ćutao je Vođa, predsednik države se nije oglasio ni da je živ, a ministri nisu smeli da pisnu.

Posle sedam dugih dana dočekasmo ipak da neko od nadležnih progovori. I sve nade da će taj neko pokazati da imamo bar dva kičmena pršljena i želju da ne budemo ponizni robovi raspršio je Vođa nakon što se, sa sve instrukcijama i spuštenim ramenom od tapšanja, oglasio posle višesatnog sastančenja sa stranim ambasadorima u Beogradu. 

A šta kad počne "uragan"?

Njegova politika će, kako nas je prosvetlio, "i u budućnosti biti politika maksimalne uzdržanosti, neodgovaranja, neogovaranja i politika ćutanja". "Jedna od najtežih nedelja je za nama. Kao predsednik Vlade spreman sam da prihvatim političke udarce i da prećutim najteže uvrede“, poentirao je on.

Sve su životinje jednake, samo su neke jednakije od drugih, potvrdio je Vučić tvrdnje jednog slavnog pisca. Ostavio nam gorak ukus u ustima, objasnivši da su Srbi u onoj prvoj kategoriji. Sudeći kako stvari sada stoje, draga moj prijateljice sa početka teksta, "Oluja" nikad neće proći! Daj Bože samo da ne dobije snagu "uragana"!

2024 © - Vesti online