Četvrtak 25.08.2016.
22:48
Altermainstreaminfo

Reganov saradnik isprozvao EU: Vi ste idioti ako verujete u ove priče o Putinu

Reuters
I on misli da su idioti: Vladimir Putin

- Nije moguće da je bilo koji evropski političar toliki idiot da veruje da je Rusija napala Ukrajinu i da Rusija u bilo kojem trenutku može napasti Poljsku i baltičke države, ili da je Putin "novi Hitler" koji planira obnovu sovjetskog carstva. Ove apsurdne optužbe nisu ništa drugo nego apsurdna propaganda Vašingtona. Sve je tako očigledno. Ni jedan idiot u to ne može poverovati, ali ipak, Evropska unija ide ruku pod ruku s tom propagandom, baš kao i NATO - rekao je u jednom od nedavnih članaka Pol Krejg Roberts.

Mađutim, ipak je tako, što se vidi i po izjavama predsednika Olanda i kancelarke Merkel i napisa u medijima o tome kako Rusi samo što nisu krenuli na istočne granice EU.

- Evropa mora bolje da obezbedi svoju odbranu, a takođe mora biti praktična. Moramo bolje da zaštitimo evropske granice i delimo obaveštajne podatke. Takođe želimo više koordinacije i više resursa u odbrambenom sektoru - rekao je tokom nedavnog trilateralnog susreta sa čelicima Italije i Nemačke francuski predsednik Oland.

Kancelarka Angela Merkel je, spominjući rat u Siriji i izbegličku krizu, dodala  "kako EU treba da učini više za vlastitu unutrašnju i spoljnu bezbednost".

2024 © - Vesti online