Utorak 16.08.2016.
21:07
Vestionline

Ustali radikali: Bajden je arhineprijatelj Srba

Tanjug
Radikali protiv dolaska Bajdena

Protest nije održan na Andrićevom vencu, ispred zgrade Predsedništva, kako je planirano, već ispred Skupštine grada Beograda, budući da je policija postavila ogradu i sprečila okupljene da priđu zgradi.

Većina okupljenih, uključujući i lidera radikala, nosila je majicu sa likom republikanskog kanidata za predsednika SAD Donalda Trampa i napisom "Glasajte za Trampa - Srpska radikalna stranka" na engleskom jeziku. 

U obraćanju okupljenima, Šešelj je podsetio na sve ranije negativne izjave Bajdena o Srbiji i kazao da je potpredsednik SAD nepoželjan u Srbiji, te da ga građani "mrze" zbog svega što je govorio o našoj zemlji, uprkos "toplom prijemu" koji su mu priredili predsednik Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić, na šta su okupljeni uzvikivali pogrde upućene premijeru Vučiću. 

On je rekao da srpski narod ne voli Bajdena, da ga mrzi, da pamti njegovu ulogu u bombardovanju Srbije 1999 godine kao i zalaganje za nezavisnost Kosova.

- Takav zločinac opet ovde uživa državne počasti - rekao je Šešelj i poručio da je Bajden arhineprijatelj srpskog naroda, kojeg je nazivao ubicama dece, silovateljima, nepismenim degenericima, agresorima i kasapinima. 

Tanjug
Šešelj pozvao Srbe u SAD da glasaju za Trampa

Šešelj je pozvao sve Srbe koji žive u SAD da glasaju za Donalda Trampa. 

- Glasajte za Trampa, glasajte za budućnost Srbije - rekao je on. Prema Šešeljevim rečima, Tramp je jedan od retkih koji su tražili izvinjenje Srbiji.

- On je prijatelj Rusije i želi sporazume sa Rusijom... Glasajte za njega, jer je prijatelj srpskog naroda. Tramp je jedini koji može da uništi sve zakulisne radnje, on to može i ubeđen sam da će u tome uspeti .. On je iskren, častan, donosi mir i ponos Americi - rekao je Šešelj. 

Okupljeni su nosili i transparente na kojima je na engleskom jeziku pisalo "Bajden i NATO, izađite iz Srbije". Skup su obezbeđivali policajci opremljeni za razbijanje demonstracija, a nakon 20 minuta okupljeni građani su počeli da se razilaze. 

2024 © - Vesti online