Utorak 16.08.2016.
16:14
Srna

"Proročice" iz Sarajeva ojadile Budvanku

pixabay.com
Dobro uigrana ekipa: Dok je jedna "proročica" gledala u karte, druga je pljačkala naivne građane

- Njih dve su se predstvaljale kao "proročice" i tako turistima, ali i meštanima uzimale novac, gatajući im gledajući u karte ili u dlan. Veoma su vešte u manipulacijama. Nadia se predstavljala kao "vidovnjakinja" i brzo je uspevala da opčini klijente, govoreći im ono što žele da čuju, dok je Andželina za to vreme pokušavala da ih opljačka - rekao je za podgoričke "Vijesti" izvor iz policije.

On je naveo da im je uigrana taktika pošla za rukom kada ih je u kuću pustila Budvanka kojoj su pokucale na vrata i ponudile svoje usluge.

- Čim su prešle prag, Nadia je "otvorila karte" i Budvanki pričala šta je u budućnosti očekuje, dok je Andželina vrebala trenutak nepažnje očarane domaćice. Dok je Budvanka netremice slušala šta joj gatara priča, Andželina je uspela da otvori ladicu u dnevnoj sobi, gde je našla 800 evra. Spakovala je pozamašnu svotu novca u torbu i dala znak koleginici da je posao obavila. Nadia je ubrzo završila sa gatanjem i njih dve su otišle iz kuće - rekao je izvor iz policije.

Budvanka je posle nekoliko časova videla da nema novca i obavestila je policiju. Detaljno im je ispričala ceo događaj i opisala gatare. Inspektori su nedaleko od Starog grada pronašli i priveli osumnjičene.

Državljanke BiH zatim su privedene zameniku osnovnog državnog tužioca u Kotoru, koji im je na teret stavio krivično delo krađa.

2024 © - Vesti online