Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.01.2016.
01:00
B. Simonović - Vesti A

Tragikomični Crnogorci: Čistačicu zamenili za mafijaša

Kada je crnogorska policija, po nalogu specijalnog tužioca za organizovani kriminal nedavno pohapsila novu grupu osumnjičenih za milionske pljačke u Budvi, dvojica inspektora su u zoru zakucala i na vrata Slavke Kovačević-Vujašković iz Radanovića kod Budve i stavili joj lisice na ruke.

pixabay.com
Policajci greškom uhapsili spremačicu na pumpi (Foto: Ilustracija)

Skromna i vredna čistačica u Lukoilovoj benzinskoj pumpi na Jazu, majka dvoje odrasle dece, zadesila se tog jutra sama u kući i nije mogla nikome, čak ni mužu ni deci, da javi šta joj se dešava, a na njeno čuđenje i negodovanje nisu reagovali ni inspektori, koji su se po svemu sudeći držali pravila starog Karađoza iz Andrićeve "Proklete avlije" "da je lakše nevina čoveka pustiti iz Proklete avlije nego za krivcem tragati po carigradskim budžacima...".

Zbunjena žena, ozbiljno narušenog zdravlja, koja u šoku nije ponela ni obavezne lekove, dospela je u "betonjerku", zloglasnu apsanu podgoričke policije, u kojoj je gotovo 15 sati čekala da dođe pred tužioca Sašu Čađenovića, s nadom da će on čuti i razumeti njene tvrdnje.

Pošto joj je tužilac saopštio zašto je uhapšena, da je osumnjičena za mafijaško udruživanje i višemilionsku pljačku u nekoliko afera otkrivenih u Budvi, nesrećnoj ženi je pozlilo, pa je morala intervenisati Hitna pomoć. Kad se ipak pribrala, ispričala je tužiocu da ona nema nikakve veze sa svim tim mutnim poslovima, sem što ima isto ime i prezime jedne od osumnjičenih u aferi. Na njenu sreću, Čađenović je brzo uvideo i lako proverio da je zaista u pitanju velika greška, odnosno da mu je policija privela pogrešnu, potpuno nevinu osobu.

Uz iskreno izvinjenje, tužilac je Slavku odmah oslobodio i policiji naredio da je otprate do autobuske stanice kako bi se vratila u Budvu.

Tražiće pravdu na sudu

Veselin Kovačević, brat uhapšene spremačice, inače advokat, kaže da će ako sa Ministarstvom pravde ne postigne dogovor o pravičnoj naknadi nematerijalne štete koja je njegovoj sestri naneta neosnovanim hapšenjem, presaviti tabak i pravdu potražiti na sudu.
- Glupo je u gluposti tražiti išta drugo osim gluposti - kaže Kovačević.
On smatra da su policajci koji su je hapsili hteli da je čuju i još kod nje kući provere tvrdnje, lako bi ustanovili da je u pitanju velika greška, pa niti bi je hapsili, niti bi došlo do bruke za crnogorsko pravosuđe i policiju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online