Utorak 16.08.2016.
10:07
Danas

"Zgrožen sam događajima u Hrvatskoj, ali i Srbiji"

Vesti
Uvek na strani dobrih ljudi, ne na strani ove ili one države: Rade Šerbedžija

U intervjuu za ovaj list Šerbedžija ističe da je zgrožen time što u Hrvatskoj žele da Stepinca proglase svecem i što je nedavno Miru Barišiću podignut spomenik.

- Ne mogu da verujem da je tako nešto moguće i čekam da, a to će se sigurno dogoditi, progresivna javnost u Hrvatskoj zaustavi to i kaže "ne više". To isto mislim i o Srbiji. Znam da ni tamo nije drugačije. To su užasne stvari. Ali verujem u svest naroda i u progresivnu snagu naroda. I siguran sam da će se sve to ponovo staviti na svoje mesto - ocenjuje Šerbedžija.

Na pitanje novinara da li se plaši da će ponovo da dođe vreme kada će od njega tražiti da bira stranu zbog pogoršanja odnosa Srbije i Hrvatske, on naglašava da je "uvek na strani svih onih ljudi dobre volje, koji su protiv rata, koji su za bratstva i zajednički život".

Saradnja sa sinom

Kada je o samom filmu reč, Rade Šerbedžija je sa sinom Danilom režirao "Oslobođenje Skoplja", nastao na osnovu čuvene drame Dušana Jovanovića, koja je igrana s veliki uspehom širom Jugoslavije ali i na drugim kontinentima - u Australiji, Sjedinjenim Američkim Državama...

2024 © - Vesti online