Petak 12.08.2016.
09:26
Vestionline

Jednom ustaša, uvek ustaša: "Za dom spremni" u šoljici kafe!

facebook.com/marko.perkovic.thompson
Nova provokacija: Kafa u Biogradu

Hrvatski pevač Marko Perković Tompson je na svom Fejsbuk profilu objavio fotografiju kafe koju je popio u jednom biogradskom kafiću, a na kojoj je bilo ispisan ustaški pozdrav "Za dom spremni", prenose hrvatski mediji.

- Odmah po silasku s bine nakon kninskog koncerta, kninska policija je na putu do bakstejdža iz nepoznatih razloga presrela Tompsona s namerom da ga privede na stranu. Tompsonovo obezbeđenje nije to dopustilo pa su policajci kasnije došli do bekstejdža da mu uruče obaveštenje o prekršaju jer je glasno pevao “Za dom spremni” - stoji u objavi na Tompsonovoj službenoj Fejsbuk stranici, koja je osvanula u gluvo doba noći, oko tri ujutro, a piše Jutarnji list.

- Ista ta policija u svom obaveštenju o prekršaju poziva se na članak 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, koji ni u jednom delu ne govori o pevanju "Za dom spremni“. Očito nekima smeta i “Oluja” i veličanstvena proslava pobedonosne “Oluje” u Kninu, a i ovo veče u Kninu koje je posvećeno gradu heroju, Vukovaru. Da li je policija svesna šta radi? Da li je i ovo u svrhu izborne kampanje i u čijem interesu? I konačno, da li je policija imala nameru svesno da izazove haos? - pitaju administratori Tompsonove službene Fejsbuk stranice.

2024 © - Vesti online