Ponedeljak 08.08.2016.
11:41
Vestionline, Blic.rs

"Vučić ne ume da sastavi vladu ili ne želi da je sastavi"

www.mc.rs
Sastav vlade postizborna farsa: Đorđe Vukadinović

- Farsa koja je započela raspisivanjem izbora za kojima nije bilo potrebe, preko farsične izborne kampanje u kojoj premijer kao nije učestvovao, a svaki dan je negde nešto otvarao ili polagao temeljce, evoluirala je u ovu postizbornu farsu sa sastavljanjem vlade - rekao je Vukadinović.

Prema njegovom mišljenju vlada je mogla biti formirana za 48 sati ili nekoliko dana posle izbora.

- A evo već je prošlo 100 dana od izbora i više od dva meseca od konstituisanja parlamenta, a vlade nema. To pokazuje dve stvari: ili Vučić ne ume da sastavi vladu ili ne želi da je sastavi. Oba su nepovoljna po njega - ocenio je Vukadinović.

On smatra da su priče o pritiscima, dilemama i drugim razlozima samo alibi, a da se mandatar i premijer u tehničkom mandatu za ovih 100 dana "najbolje osećao".

- Nije bio previše sputan ograničenjima tehničkog mandata, a istovremeno su mu se svi dodvoravali i udvarali ne bi li ih uzeo u vladu. Od nekih kolega iz opozicije do koalicionih partnera - istakao je Vukadinović.

On je rekao da ostavka Sande Rašković dovodi u pitanje i njegov angažman kao samostalnog poslanika unutar poslaničkog kluba DSS.

- Ako njen odlazak sa predsedničkog mesta bude značio da se menja politika DSS prema naprednjacima, onda tu ne vidim sebe. Ja sam mislio da je ta stvar u DSS raščišćena, ali očigledno nije - rekao je sagovornik Blica.

Dodaje da se DSS "i dalje klati između tog radikalskog, to jest naprednjačkog u sebi koje se još uzda da Vučić radi nešto u nacionalnom interesu, i originalnog krila i u tom klaćenju, od izbora do izbora, gubi glasove i pristalice".

2024 © - Vesti online