Subota 06.08.2016.
20:10
Index hr, Vestionline

Pupovac: Ni Tuđman ne bi otišao na takvu proslavu u Knin

Tanjug
Pupovac reagovao na "proslavu" Oluje: Ni Tuđman ne bi bio tamo

- Poruke koje smo čuli, simbole koje smo videli i postupke kojima smo svedočili dokaz su da dominira neprijateljstvo, mržnja, i da je slobodna ona ideologija i onaj pokret koji se isključivo napaja mržnjom, neprijateljstvom i željom za smrću - izjavio je Pupovac na komemoraciji na groblju Svete Ekaterine u Gornjem Selištu.

Pupovac je istakao da svaka smrt, posebno nedužnih, ali i onih koji su u najboljoj veri davali svoje živote, ima smisla samo ako nakon toga usledi život bez mržnje, život u dobrobit i u napretku.

- Ne možemo reći da je to stanje našega društva danas, posebno ne srpske zajednice - rekao je predsednik SNV-a.

Pupovac je u izjavi za medije komentarisao službene poruke s proslave Oluje u Kninu, kazavši da je u govoru Kolinde Grabar Kitarović problem u onome što nije rekla, a ne u onome što je rekla.

- Da sam bio na mestu predsednice sigurno bih prioritet dao tome šta je čula pre svog govora, u odnosu na ono što je Milanović rekao pre dve godine - rekao je Pupovac, očito misleći na govor predstavnika takozvanih hrvatskih branitelja, Ivice Glavote.

Pupovac nije direktno odgovorio na pitanje da li je spreman i lično da ode na "proslavu" Oluje narednih godina.

- Ni Franjo Tuđman, da je živ, ne bi otišao na takvu proslavu u Knin, ili bi napravio "dobre pripreme", jer je uvek znao kako da sačuva Hrvatsku od podela - rekao je predsednik SNV-a agenciji Hina, a prenosi Index hr.

2024 © - Vesti online