Petak 05.08.2016.
10:22
Informer

Hrvatska u panici: Vučić i Putin se spremaju da nas napadnu

wikipedia.org/Ajvol
Ruski "buk" izazvao haos u vrhu hrvatske vlasti

Kako saznaje Informer  hrvatska diplomatija je u centralama EU i NATO u Briselu u četvratak digla pravu uzbunu tvrdnjama da se Srbija sprema za novi rat i da Putin i Vučić tajno planiraju agresiju?! Iako u vrhu zapadne vojne alijanse ove tvrdnje Zagreba nisu shvatili ozbiljno, Hrvati su nastavili da insistiraju i traže hitnu vojnu pomoć u opremi i naoružanju?!

Sagovornik "Informera" tvrdi da su "srpsku agresiju" u četvrtak u toku dana na više adresa u Briselu prijavljivali i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović i odlazeći premijer Tihomir Orešković.

- Orešković je od svojih sagovornika čak tražio da se Srbiji zapreti da će ako rakete "buk" instalira na manje od 100 kilometara od hrvatske granice, NATO na srpskoj granici postaviti balističke rakete! Oni naravno dobro zanju da se Srbija ne sprema za napad, ali pokušavaju da Zapad dodatno okrenu protiv Srbije i Vučića - prenosi sagovornik Informera, karijerni diplomata iz brisela.

Prema sazannjima Informera, Hrvati koji su prošle nedelje od Amerikanaca dobili na poklon prvih 5 od obećanih 16 borbenih helikoptera "kajova", tražili su od NATO da im hitno pomogne i isporuči nove raketne sisteme!

- Verovali ili ne, ali oni zaista tvrde daim preti nekakva velikosrpska agresija. Za sada nisu nikoga u Briselu uspeli da ubede u svoje sulude tvrdnje, ali budite sigurni da će nastaviti sa diplomatskim pritiskom i antisrpskom kampanjom - kaže izvor Informera.
 

2024 © - Vesti online