Sreda 03.08.2016.
18:41
B. Miličić - Vesti

Crnokošuljaši rasterali Srbe

twitter.com/tkosor
Komšije jedva čekaju da napadnu na Srbe: Težak incident kod Šibenika

U Morpolače je za proslavu stiglo i nekoliko stotina Srba iz raznih delova bivše Jugoslavije, Evrope i sveta, a meštani su se dobro pripremili. Ispekli su vola na ražnju i pozvali pevačicu Granda Gabrijelu Pejčev.

Iznenada, sa svih strana su stigli mladići koji su nosili crne majice i hrvatske šahovnice. Alen Tomašević, čiji roditelji su kao prosvetni radnici penziju zaradili u osnovnoj školi u Morpolači, kaže da ih se skupilo između 300 i 400.

- Odmah je počelo vređanje, provociranje izvikivanjem "Hrvatska do Zemuna", pretnje i pljuvanje na pevačicu. Oni su nosili baklje i u jednom trenutku zapalili su srpsku zastavu. Kad smo videli da policija nije ništa učinila da ih zaustavi, odlučili smo da prekinemo koncert i celu manifestaciju - kaže Alen.

Ta odluka dobro je došla hrvatskoj policiji, koja se posle svega oglasila sapopštenjem u kome se ističe da je dobro što nije bilo mrtvih i povređenih.

To što se na sve strane čuo plač žena i dece, što je nastala bežanija i što ljudi koji su organizovali svečanost uz veliki trud i trošak nisu uspeli u nameri, to nikoga ne zabrinjava.

- Posle svega mogu da kažem da ono što se desilo nedavno u Srbu, ponovilo se u još goroj varijanti u Morpolači. Mi smo imali Nemce kao goste na ovom susretu. Oni su ostali preneraženi i s nevericom da je moguće da se tako nešto dešava Hrvatskoj koja je članica EU. Mi Srbi, hrvatski državljani, nismo ničim iznenađeni. Nas ne boli to ponašanje grupe ekstremista, nego ravnodušnost hrvatske države. Za nas je to ponavljanje 1991. godine - zaključuje Alen.

Priprema na Fejsbuku

- Ništa se u Morpolači nije događalo improvizovano. Imamo informacije da se preko Fejsbuka vodila akcija da se u Morpolači prekine manifestacija posvećena početku radova na našoj crkvi - kaže Alen.








 

2024 © - Vesti online