Ponedeljak 25.07.2016.
04:25
Vestionline

Pet namirnica koje uklanjaju zavisnost od slatkiša

pixabay.com
Kukuruz smanjuje želju za slatkišima

Evo spiska pet namirnica koje će vam pomoći da se oslobodite svoje zavisnosti od slatkiša.

Paradajz

Paradajz je delotvoran protiv žudnje za šećerom, jer sadrži visoki nivo triptofana - aminokiseline koju telo pretvara u serotonin. Ovaj plod bogat je i hromom, mineralom koji umanjuje želju za hranom, te reguliše holesterol i nivo glukoze u krvi.

Jabuka

Lako ju je nositi sa sobom i nije je potrebno ljuštiti ili seći kao drugo voće. Čak i kisele sorte jabuke sadrže mnogo zdravih ugljenohidrata. Ovo voće je bogato i prehrambenim vlaknima, koja daju osećaj sitosti i smanjuju glad.

Kukuruz

Posebno dobro suzbija želju za slatkim kad je skuvan. Obiluje antioksidansima, vitaminima, mineralima i prehrambenim vlaknima. Osim poriva za jedenjem šećera smanjuje i glad.

Krompir

Ova namirnica neće samo zadovoljiti vašu želju za slatkim, nego će dodatno organizam nahraniti vitaminom C, D i B6 i gvožđem. Hranjive materije u krompiru mogu sprečiti bolesti srca, rak i druge degenerativne bolesti.

Cimet

Cimet je fantastičan začin koji ima izvrstan ukus i miris, pa ga možete dodati mnogim jelima. Ovaj začin sprečava nagle oscilacije u nivou glukoze koje doprinose želji za šećerom i time odlaže potrebu za unosom nove porcije šećera.

2024 © - Vesti online