Subota 23.07.2016.
16:08
Vestionline, Tanjug

Đorđević objasnio zašto je "precrtao" Dangubića i Gudurića

M. Todorović
Njegova je poslednja

- Dangubić i Gudurić bili su ravnopravni članovi reprezentacije. Nažalost nije bilo dovoljno vremena da se nametnu, pošto smo imali jako kratak period za uigravanje za utakmice kvalifikacionog turnira. Zbog specifičnosti i kratkog trajanja ovih priprema, oni jednostavno nisu ni dobili pravu šansu da izbore mesto u timu - rekao je Đorđević za sajt KSS.

On je pohvalio pomenuti dvojac i poručio da je svaki trening odradio odlično.

- Možemo da budemo ponosni na ono što su uradili za ovih pet nedelja i siguran sam da imamo igrače za budućnost. Zahvalan sam im na svemu što su pružili za reprezentaciju - poručio je Đorđević.

Srbiju će u Riju predstavljati: Stefan Jović, Marko Simonović, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Milan Mačvan, Stefan Marković, Nemanja Nedović, Miroslav Raduljica, Miloš Teodosić, Nikola Jokić, Vladimir Štimac i Stefan Birčević.

Srpski košarkaški u subotu se vraćaju sa Kopaonika, a potom putuju u ponedeljak na turnir u Argentinu, što će biti poslednja provera pred Igre u Riju. U kordobi će pored domaće selekcije odmeriti snage još sa Francuzima i Hrvatima.

Srbija će na OI igrati u A grupi sa Francuskom, SAD, Venecuelom, Kinom i Australijom.

2024 © - Vesti online