Četvrtak 21.07.2016.
15:42
Vestionline, Klix.ba

Nije šala: Erdogan kandidat za Nobela

Reuters
Tri bošnjačka udruženja predlažu Erdogana za Nobelovu nagradu za mir (Foto: Ilustracija)

"Na principima tvorca moderne Turske, Kemala Ataturka, očuvana je demokratska, sekularna, moderna i snažna država u kojoj se u potpunosti poštuju ljudska prava i slobode, koja garantuju ravnopravnost svih stanovnika Republike Turske", navodi se u saopštenju za medije Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" - Foča i  udruženjima demokratskih pravnika u BiH i Bosansko-turskim prijateljstvom BOSFOR.

Ističu da je Erdogan sa svojim saradnicima uspeo da suzbije siromaštvo i kriminal, podigne privredni i ekonomski rast Turske uvrštavajući je u 15 najrazvijenih zemalja sveta.

"U velikoj meri je suzbio kriminal i nerede koji doprinose miru i stabilnosti svetske zajednice (UN). Republika Turska je postala ponovo nada spasa za brojne ugrožene narode i države u svetu punom nepravdi i velikih opasnosti", navodi se i dodaje da sve što Erdogan čini u poslednjih 15-20 godina doprinosi da Turska postaje kuća mira i slamka spasa, na kraju 20. i početkom 21. veka, za brojne izbeglice iz mnogih ratom zahvaćenih zemalja.

Inače, ovaj predlog kandidature Erdogana za Nobelovu nagradu za mir su potpisali Ismet Hotović, predsednik Preporoda Foča-Paunci, profesor dr Hasan Balić, predsednik UDPBIH, Rizvan Halilović, predsednik UBTP BOSFOR.

2024 © - Vesti online