Četvrtak 14.07.2016.
22:57
Tanjug, Vestionline

"Slučaj berberin" potresa Francusku: Znate li koliko Oland plaća frizera?

Reuters
Za frizuru daje basnoslovne sume novca: Fransoa Oland

- Smanjio sam budžet Jelisejske palate, koji je bio 109 miliona evra 2012. godine, na 100 miliona evra, za 10 odsto sam smanjio nabavke u palati... Moja plata je smanjena za 30 odsto, i sad me prozivaju - požalio se Oland francuskim televizijama TF1 i Frans 2.

Otkriće da lider Socijalista, izabran za šefa države u mandatu koji uključuje oporezivanje bogataša, troši oko 10.000 evra mesečno za plaćanje ličnog berberina, u javnosti je nazvano "Koafergejt" (slučaj Berberin), navodi AP, primećujući da nije poznato da 61-godišnji Oland ima neobično komplikovanu frizuru.

- Mogu mi svašta zamerati, ali ne i ovo - naglasio je francuski predsednik.

Francuski satirični časopis "Kanar anšene" objavio je juče da je Olivije B, lični frizer šefa države, u maju 2012. godine angažovan za mesečnu platu od 9.895 evra bruto.

Posao ovog frizera uključuje svakodnevnu brigu o kosi predsednika, uključujući doterivanja pred nastupe i na putovanjima, pišu francuski mediji.

Ove činjenice je francuskoj štampi potvrdio portparol francuske vlade, Stefan Le Fol, koji je pokušavao da odbrani svog šefa i visoka primanja berberina.

2024 © - Vesti online