Ponedeljak 11.07.2016.
19:33
Vestionline

Čeda poziva: Stop negiranju genocida, stop Dodiku!

Tanjug
Ko si ti nesrećni "čuvaru vatre"?

Jovanović je, u saopštenju za medije, istakao da jednako boli svaka žrtva rata u Bosni i Hercegovini i da je empatija za žrtve i osuda zločina jedini način da sa naše zemlje skine hipoteka "koju su na nju stavili Dodikovi politički istomišljenici".

- Ne samo zato što je to jedini put do buduće stabilnosti, mira, saradnje i razvoja, nego pre svega zato što je to obaveza svakog moralnog i normalnog čoveka - rekao je Jovanović.

On je dodao da ne postoji bolji i jasniji primer egzibicionizma u politici u celom regionu od Milorada Dodika koji je svoj opstanak u politici, kako navodi, u potpunosti vezao za održanje statusa quo, kopanja starih rana i buđenja starih mržnji "od kojih korist ima cela politička elita BiH, a štetu jednako dele sva tri naroda".

- Danas bi i sam najradije zaboravio da je na vlast došao na američkom povocu, da bi se danas na njoj održavao vezan na kratko ruskim lancem. Ipak, jasno je da će njegova maligna uloga u Bosni i Hercegovini trajati onoliko koliko će trajati nespremnost Srbije da se do kraja distancira od ratne politike i zločina devedeseth koji svoj poslednji izraz imaju u negiranju genocida u Srebrenici - naveo je Jovanović.

2024 © - Vesti online