Ponedeljak 11.07.2016.
09:09
Vestionline

"Bošnjaci bi preko Srebrenice da prave naciju"

Reuters
Pokušaji zloupotrebe srebreničkih žrtava

"Od Alije do Bakira, Bošnjaci hoće da dominiraju"...

Objašnjavajući zašto muslimanima Srebrenica služi kao glavna politička tema za obračun protiv Srbije i Srba u BiH, Kecmanović navodi da je Srebrenica postala "kolektivna žrtva i osnivački mit, kakav postoji u korenu svake nacije, i nacionalno, verski i patriotski nadahnjuje nove generacije". 

Profesor Kecmanović razloge za mistifikaciju događaja u Srebrenici vidi i u tome što su ostali elementi antisrpske ratne i poratne kampanje vremenom demistifikovani i relativizovani. 

- Danas se više ne govori da je u prvih nekoliko meseci građanskog rata pobijeno 200.000 muslimana, nego da je tokom celog rata nastradalo oko 100.000 pripadnika svih naroda ukupno i proporcionalno - rekao je Kecmanović, a prenose agencije.

On kaže da se u Hagu više ne barata sa 8.000 žrtava u Srebrenici, a sada više niko ne osporava da su mudžahedini, koji su se na poziv Alije Izebegovića borili na strani Armije BiH, bili islamski teroristi i rasadnik bele Al Kaide u Evropi. 

- Postalo je jasno da "Islamska deklaracija" nije bila "san jednog vernika" nego politički program. Pokazalo se da bošnjačka vlast u kontinuitetu od Alije do Bakira pokušava da dominira nad Srbima i Hrvatima i ne prihvata ravnopravnost druga dva naroda - smatra Kecmanović, a prenose agencije.

2024 © - Vesti online