Subota 09.07.2016.
20:33
Vestionline

Radikali u Bratuncu, a gde je Šešelj?

SRS
Delegacija radikala na pomenu u Bratuncu

Na području Srebrenice, Zvornika, Skelana, Milića, Bratunca, Vlasenice i Osmaka, u toku rata, stradalo je najmanje 2.477 osoba srpske nacionalnosti, dok je na širem području srednjeg Podrinja i Birča stradalo oko 3.500 Srba, saopštila je SRS u subotu.

Prema podacima Republičkog centra za istraživanje ratnih zločina, bez jednog ili oba roditelja u Podrinju tokom proteklog rata ostalo je oko 800 srpske dece a oko 5.400 porodica ostalo je bez pokretne i nepokretne imovine.

Napadi su uglavnom izvođeni na najznačajnije pravoslavne praznike - Božić, Srpsku Novu godinu, Đurđevdan, Vidovdan, Petrovdan, Vidovdan ...
 
Srpska radikalna stranka smatra da je sramotno to što se najviši državni funkcioneri Srbije nisu pojavili na obeležavanju godišnjice stradanja Srba i podseća da se takođe niko od predstavnika međunarodne zajednice nije pojavio u Bratuncu, iako će za dva dana mnogi od njih prisustvovati komemoraciji u Srebrenici.

Srpski radikali nastavljaju borbu protiv pokušaja Zapada da Srbima nametne etiketu genocidnog naroda a srpske žrtve proglasi žrtvama drugog reda, navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online